BMW lanseaza limuzina de lux cu motor V12 si cutie automata cu 8 trepte

Data publicarii: 30-04-2009 | Auto

Nemtii de la BMW vin cu un concept complet nou pentru Seria 7 - limuzina de lux a familiei, echipand-o pentru prima data cu un motor V12 bi-turbo. Dezvoltat ca un propulsor complet nou, V12 este un succes al tehnologiei BMW, avand o capacitate de 6.0 litri, 544 CP si transmisie automata cu opt trepte, ansamblu la fel de nou pentru familia bavareza.

Noua transmisie automata cu opt trepte utilizata in premiera pe un model de serie, respectiv BMW 760i si BMW 760Li, se remarca  prin configuratia inovatoare a rapoartelor si a angrenajelor care permit utilizarea vitezelor suplimentare si o gama mai larga de cresteri ale rapoartelor fata de transmisia automata cu sase trepte, fara a afecta dimensiunile sau masa cutiei. Motorul cu 12 cilindri reprezinta varful tehnologiei auto, fiind sigurul capabil sa ofere in acelasi timp mai multa putere si mai mult cuplu, un raspuns optimizat, un flux continuu de putere si o acustica mai rafinata. Propulsorul bavarez are pentru prima data la un V12 caracteristicile TwinPower Turbo si High Precision Injection, cu injectia direca a combustibilului in camerele de combustie.

Creste puterea, scade consumul

Noile modele BMW Seria 7 sunt echipate cu o gama larga de tehnologii pentru reducerea consumului de combustibil si a nivelului de emisii poluante: recuperarea energiei franelor, pompe electrice de racire cu functionare controlata si pompa de ulei cu flux controlat. Cu o crestere cu 22 de procente a puterii motorului fata de generatia anterioara si un salt de 25% al cuplului maxim, consumul mediu de combustibil determinat in ciclul de testare EU a fost redus la 12,9 litri/100 kilometri. BMW 760i si BMW 760Li vor putea fi comandate si in Romania din toamna acestui an, reprezentand un pas inainte al grupului german catre rafinament, dinamism si putere.

In plus, anul acesta BMW va combina cutia automata cu opt trepte cu transmisia hibrid, ca parte a tehnologiei Active Hybrid, pentru primul model "verde" din Seria 7, care va combina un motor pe benzina cu opt cilindri cu unul electric.

BMW seria 7 hibrid

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: