Un angajat al Bancii Mondiale a avut gripa porcina

Data publicarii: 30-04-2009 | International

Un salariat al Bancii Mondiale din Washington a contractat gripa porcina in Mexic, a anuntat institutia, relateaza AFP. Barbatul si-a revenit rapid.

"Gripa porcina a fost diagnosticata preliminar la 29 aprilie la un salariat al Bancii din Washington", potrivit unui comunicat. Acest caz, ce mai are nevoie de confirmare, este primul din capitala federala americana.

Salariatul a fost in Mexic "in perioada 13-18 aprilie, inainte ca autoritatile mexicane si OMS sa recunoasca si sa anunte epidemia". Potrivit Bancii, "din fericire, angajatul s-a dus la medicul sau cand a revenit in tara si s-a refacut complet si rapid".

"Diagnosticul final mai trebuie confirmat de un al doilea test realizat de Centrul de control si prevenire a bolilor, un proces in curs", a spus institutia.

Salariatul s-a prezentat la munca luni.

"Ca masura de precautie, conducerea bancii ii contacteaza pe colegii care au fost in contact cu acest salariat si le cere sa lucreze de acasa", a spus BM.

Au fost avertizati si salariatii Bancii din Mexic care au intrat in contact cu acest angajat.

Un copil de 23 de luni a murit in Texas, este primul deces confirmat. Epidemia a afectat 91 de persoane in zece state americane, fata de 65 marti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: