Bancile cer schimbarea Legii falimentului

Data publicarii: 30-04-2009 | Finante-Banci

Bancile doresc modificarea legislatiei privind insolventa pentru a limita situatiile in care un creditor poate solicita falimentul unei companii pentru neplata datoriei, intrucat institutiile de credit sunt nevoite sa constituie la un moment dat provizioane sau sa inceapa executarea debitorului.

Oficiali ai Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) au discutat deja cu reprezentantii bancii centrale acest lucru. "Am discutat cu BNR un subiect foarte interesant, care ne preocupa pe toti, respectiv legislatia privind declararea insolventei. In Romania, orice creditor, cat de marunt, poate declansa procesul de insolventa impotriva unei societati foarte puternice. Asta ne pune pe noi la un moment dat in situatia de a face provizioane si chiar de a incepe executarile", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ARB, Radu Ghetea.

"A ramas ca, pe baza unui acord, sa mergem mai departe, speram ca avem sustinerea BNR, la Parlament, unde sa facem lobby.

Am discutat despre acele aspecte din legislatia privind declararea insolventei care creeaza un disconfort bancilor", a incheiat Ghetea.

Peste 14.000 de firme au intrat in insolventa anul trecut, cu 75% mai mult decat in 2007.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: