Topul tarilor cu 'cei mai tari' angajati
Data publicarii: 24-04-2009 | HR/CariereCercetatorii de la firma globala de recrutare de personal Kenexa au ajuns la concluzia ca nivelul cel mai mare de implicare in treburile companiei il manifesta angajatii din India si Brazilia, in aceste tari managerii manifestand cele mai bune abilitati de stimulare a fortei de munca.
Concluzia a fost trasa in urma unui studiu international desfasurat prin chestionarea a 25.000 salariati din 18 tari. Analistii de la Kenexa au intocmit pe baza unor criterii precise un index al determinarii salariatilor, in cadrul caruia indienii au obtinut 73 procente, brazilienii 65 procente si americanii, ocupantii locului trei, 64 procente.
Cheia mentinerii unei forte de munca determinate consta in indeplinirea a patru conditii majore, conform cercetatorilor: increderea in lideri si in organizatia din care fac parte; calitatea interactiunii dintre manageri si angajati; existenta oportunitatilor de avansare si dezvoltare profesionala; gradul de implicare al organizatiei nu numai in bunastarea angajatilor, ci si in cea a comunitatii.
Studiul a subliniat si pasii pe care managerii trebuie sa ii parcurga pentru a imbunatati angajamentul salariatilor in treburile companiei si eficienta echipei lor. Printre cele mai importante aspecte sunt tratarea corecta a angajatilor, tinerea promisiunilor, evaluarea corecta a performantelor, implementarea sugestiilor utile, rezolvarea rapida a problemelor, comunicarea deschisa, increderea in liderii din esaloanele superioare, discutarea problemelor de etica, recunoasterea meritelor.
Celelalte tari incluse in studiu au obtinut urmatoarele scoruri: Canada (63%), Kuwait (59%), Arabia Saudita (59%), Rusia (58%), Bahrein (57%), Germania (55%), Oman (55%), Spania (55%), China (54%), Marea Britanie (54%), Qatar (54%), Emiratele Arabe Unite (52%), Franta (51%), Italia (46%), Japonia (36%).
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani