Aproape 400 de sefi din ANAF, concediati
Data publicarii: 24-04-2009 | Finante-BanciIn jur de 400 de directori ai Directiilor Financiare, Autoritatii Vamilor, Garzii Financiare si ai Administratiilor Financiare au fost convocati vineri, la ora 12.00, la sediul ANAF din Capitala pentru a fi instiintati de demitere, a declarat presedintele SNFP, Sebastian Oprescu.
"In aceasta seara (joi n.r.) la ora 21.00, toti sefii garzii financiare din tara au fost chemati la birouri pentru a primi preavizul de concediere iar maine (vineri n.r.) aproape 400 de directori generali si directorii generali adjuncti ai Directiilor Financiare, Autoritatii Vamilor, Garzii Financiare si ai Administratiilor Financiare din toate judetele au fost convocati la Bucuresti pentru a li se aduce la cunostinta ca vor trebui sa elibereze functiile in termen de 30 de zile", a precizat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.
Oprescu a adaugat ca toti inspectorii teritoriali de munca si adjunctii acestora au primit preaviz de demitere in cursul zilei de joi.
"Ma astept ca cel putin 2.000 de persoane sa fie demise, ca urmare a aplicarii Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, ce vizeaza desfiintarea in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a functiilor care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate", a mai spus liderul SNFP.
Surse guvernamentale au declarat ca toti sefii serviciilor deconcentrate primesc joi si vineri decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere, interval in care se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi.
"Termenul stipulat in OUG este de 32 de zile pentru ca in primele doua zile de la publicarea Ordonantei de Urgenta sa fie transmise deciziile de demitere, cu preaviz de 30 de zile", au afirat sursele citate. Potrivit acestora, in sedinta de saptamana viitoare Executivul va aproba prin HG si modelul contractului de management pe care viitorii sefi ai serviciilor deconcentrate trebuie sa si-l asume.
Functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, potrivit textului actului normativ.
"Functiile publice, functiile publice specifice, precum si posturile incadrate in regim contractual, care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale (...) se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei OUG", se arata in textul actului normativ. Aceeasi prevedere se aplica si pentru adjunctii conducatorilor serviciilor deconcentrate.
Pe lista serviciilor deconcentrate se afla directiile de sanatate publica, casele de asigurari de sanatate (care apartin de Ministerul Sanatatii), directiile pentru cultura, culte, patrimoniu cultural (Ministerul Culturii si Cultelor), comisariatele pentru protectia consumatorului si oficiile teritoriale pentru IMM-uri si cooperatie (Ministerul pentru IMM-uri).
Serviciile care tin de Ministerul Muncii sunt directiile de munca si protectie sociala, organismele intermediare regionale pentru POS Resurse Umane, inspectoratele de munca, casele de pensii, agentiile pentru ocuparea fortei de munca, inspectoratele sociale regionale si compartimentele judetene de inspectie sociala, agentiile de prestatii sociale.
Ministerul Tineretului si Sportului are in subordine directiile judetene pentru sport, directiile judetene pentru tineret, complexurile sportive nationale si municipale, cluburile sportive municipale si orasenesti, casele de cultura studentesti, iar Ministerul Finantelor - directiile generale ale finantelor publice judetene, directiile regionale si judetene pentru accize si operatiuni, sectiile judetene ale Garzii Financiare.
In subordinea Ministerului Agriculturii sunt directiile judetene pentru agricultura si dezvoltare rurala, inspectoratele teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare, centrele judetene de plati si interventie pentru agricultura, oficiile judetene de consultanta agricola si cele pentru ameliorare si reproductie in zootehnie, oficiile de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit, oficiile de studii pedologice si agrochimice judetene si directiile silvice judetene.
Ministerul Mediului raspunde de agentiile regionale si judetene de protectie a mediului, comisariatele regionale si judetene ale Garzii de Mediu, organismele intermediare regionale pentru POS Mediu si de directiile de ape regionale si judetene ale Autoritatii Apele Romane.
Ministerul Economiei are in subordine filialele teritoriale ale Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei, Ministerul Educatiei - inspectoratele scolare judetene, iar Secretariatul General al Guvernului - directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, directiile de statistica regionale si judetene, unitatile teritoriale ale ANRM si inspectoratele teritoriale si regionale de stat in constructii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani