Angajatii accepta salarii mici pentru a-si pastra jobul
Data publicarii: 23-04-2009 | HR/CariereMajoritatea angajatilor americani (90%) sunt dispusi sa accepte reduceri salariale sau sa-si reduca programul de lucru pentru a-si salva jobul, potrivit unui raport al firmei de cercetare Opinion Research Corporation. Studiul arata ca opt din zece angajati sunt dispusi sa accepte o saptamana de lucru comprimata, 60% ar accepta zile de concediu fara plata, 48% si-ar imparti joburile cu colegii, in timp ce 47% spun ca ar accepta si reduceri salariale, si reducerea programului de lucru.
Pe de alta parte, doar patru din zece angajati ar accepta o reducere a salariului, continuand sa munceasca acelasi numar de ore, iar mai putin de 40% dintre respondenti ar fi dispusi sa-si schimbe statutul de angajat permanent cu un contract de colaborare.
Potrivit studiului, 90% dintre respondenti si-au schimbat planurile de angajare, aproximativ 60% cred ca vor ramane la actualul angajator mai mult decat au planuit si se gandesc chiar la pensionare. In acelasi timp, aproape 60% spun ca economisesc mai mult si cheltuiesc mai putin, gandindu-se la schimbarile ce s-ar putea produce in contextul economic actual.
In ceea ce priveste tipul de flexibilitate la locul de munca dorit in acest an, majoritatea respondentilor (peste 70%) vor sa-si modifice programul pe care il au in prezent, peste 50% ar dori sa aiba posibilitatea sa lucreze de acasa, in timp ce 12% ar dori sa lucreze mai putin. Totusi, aproape 20% dintre angajati declara ca au mai putin timp liber decat anul trecut, 2% dintre acestia au spus ca nu au deloc timp liber, iar peste 20% au raspuns ca au mai mult timp liber anul acesta decat in aceeasi perioada a anului trecut.
La capitolul presiune la locul de munca, studiul arata ca stresul resimtit de catre angajatii americani a crescut cu 85% in ultimele 12 luni. In plus, motivarea si energia angajatilor au scazut simtitor in ultima perioada.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani