Depozitarul Central se conecteaza joi cu depozitarul international Clearstream Banking Luxemburg
Data publicarii: 23-04-2009 | BursaConexiunea dintre Depozitar Central al Bursei de Valori Bucuresti si depozitarul international Clearstream Banking Luxemburg va deveni operationala de joi, permitand astfel investitorilor sa tranzactioneze obligatiuni BERD atat pe piata locala, cat si la Bursa din Londra.
Tot joi, obligatiunile Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) emise la inceputul lunii februarie, in valoare de 115 milioane lei si cu scadenta in 5 februarie 2019, vor intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Noua emisiune internationala va fi listata simultan pe Bursa din Bucuresti si pe cea din Londra, avand o maturitate de zece ani si o dobanda anuala de 11,25%.
In ianuarie, Depozitarul Central a anuntat conectarea directa cu Clearstream Banking Luxemburg, una dintre cele mai mari instutitii de profil din Europa, menita sa faciliteze tranzactionarea eurobondurilor de pe pietele externe, prin intermediul sistemului RoClear.
In urma realizarii acestei conexiuni, se va realiza o reducere substantiala a costurilor de tranzactionare, anticipandu-se totodata cresterea lichiditatii la Bursa de Valori Bucuresti.
RoClear este un sistem de compensare-decontare a operatiunilor cu instrumente financiare aflat in proprietatea si administrarea Depozitarului Central.
Depozitarul Central si-a inceput activitatea pe 3 ianuarie 2007, ca unic prestator de servicii pentru societatile tranzactionate, in baza deciziilor de infiintare si functionare emise de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Bursa de Valori Bucuresti si cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) se numara printre actionarii Depozitarului Central.
Pe BVB se tranzactioneaza si alte doua emisiuni de obligatiuni internationale emise de Banca Europeana de Investitii (BEI) si de Banca Internationala de Recostructie si Dezvoltare (BIRD).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii