Femeile castiga cu pana la 60% mai putin decat barbatii
Data publicarii: 22-04-2009 | HR/CariereFemeile care lucreaza in sectorul financiar din Marea Britanie castiga cu pana la 60% mai putin decat barbatii, potrivit unui raport intocmit de Comisia pentru Drepturile Omului. Potrivit studiului, femeile care lucreaza program full time in domeniul serviciilor financiare castiga cu circa 40% mai putin decat barbatii. In restul sectoarelor economice diferenta dintre sexe este de circa 17% in favoarea barbatilor. In domeniul fondurilor de investitii si al tranzactiilor bursiere, diferenta ajunge la aproape 60%. Aproape 70% dintre barbati au castigat anul trecut peste 29.400 de lire sterline (40.000 de euro), in timp ce 70% dintre femei au castigat sub aceasta suma. Daca se iau in calcul si bonusurile, diferenta ajunge la aproape 80%.
Aceste diferente se inregistreaza in conditiile in care, in acest sector, numarul barbatilor este aproape egal cu cel al femeilor. "Oricum ai privi aceste date, femeile nu au un status egal cu barbatii. Nu profitam de talentul femeilor intr-unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei mondiale, lucru de neadmis in actualul context economic", a declarat Trevor Phillips, presedintele comisiei.
Membrii comisiei au adresat autoritatilor britanice o cerere de remediere a acestei probleme in cadrul unui program ce va fi derulat in viitorul apropiat. Astfel, se cere o mai mare transparenta in cadrul platilor care se fac si se va incerca eliminarea clauzelor care interzic angatilor sa vorbeasca despre salariile lor. "Acest raport arata ca City-ul londonez a esuat lamentabil in incercarea de a scapa de reputatia de a fi macho si de a avea un mediu de afaceri impenetrabil pentru cei din exterior", a declarat Brendan Barber, secretar general al Congresului Sindicatelor din Comert.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani