FMI: Deprecierile globale de active ar putea urca la 4.100 miliarde dolari
Data publicarii: 22-04-2009 | InternationalDeprecierile globale ale activelor bancilor si altor institutii financiare din Statele Unite, Europa si Japonia ar putea atinge 4.100 miliarde dolari, a anuntat marti Fondul Monetar International (FMI), informeaza Reuters.
Oficialii FMI se asteapta, de asemenea, ca deprecierea activelor din Statele Unite sa atinga 2.700 miliarde dolari, peste estimarile din ianuarie, de 2.200 miliarde dolari, cresterea reprezentand in principal pierderile inregistrate intre octombrie 2008 si ianuarie 2009.
La nivel global, bancile se vor confrunta cu cea mai mare parte a deprecierilor de active. FMI estimeaza ca deprecierile de active din imprumuturi si valori mobiliare detinute de banci ar putea ajunge la 2.800 miliarde dolari, dintre care o treime din suma s-a depreciat deja. Bancile din toata lumea au strans pana acum capital de aproximativ 900 miliarde dolari, dintre care jumatate din imprumuturi guvernamentale.
Potrivit FMI, bancile americane au avut deprecieri de active de aproximativ 510 miliarde dolari, in timp ce in urmatorii doi ani sunt asteptate alte deprecieri de active, de 550 miliarde dolari.
In zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind asteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari pana la finalul lui 2010. In Marea Britanie, pierderile din creditare ale bancilor au atins 110 miliarde dolari, urmand sa fie pierdute alte 200 miliarde dolari in 2009-2010.
FMI estimeaza ca deprecierile de active potentiale ale bancilor occidentale, prin intermediul subsidiarelor, si detinerea de valori mobiliare in afara granitelor, pe pietele emergente, ar putea atinge 340 miliarde dolari.
De la inceputul crizei, capitalizarea bancilor globale s-a injumatatit la 1.600 miliarde dolari, de la 3.600 miliarde dolari.
Folosindu-se de scenarii diferite, FMI estimeaza ca bancile ar putea avea nevoie de capital suplimentar intre 275 miliarde dolari si 500 miliarde dolari in Statele Unite, aproximativ 125-250 miliarde dolari in Marea Britanie si intre 375 si 725 miliarde dolari in zona euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani