FMI: Deprecierile globale de active ar putea urca la 4.100 miliarde dolari
Data publicarii: 22-04-2009 | InternationalDeprecierile globale ale activelor bancilor si altor institutii financiare din Statele Unite, Europa si Japonia ar putea atinge 4.100 miliarde dolari, a anuntat marti Fondul Monetar International (FMI), informeaza Reuters.
Oficialii FMI se asteapta, de asemenea, ca deprecierea activelor din Statele Unite sa atinga 2.700 miliarde dolari, peste estimarile din ianuarie, de 2.200 miliarde dolari, cresterea reprezentand in principal pierderile inregistrate intre octombrie 2008 si ianuarie 2009.
La nivel global, bancile se vor confrunta cu cea mai mare parte a deprecierilor de active. FMI estimeaza ca deprecierile de active din imprumuturi si valori mobiliare detinute de banci ar putea ajunge la 2.800 miliarde dolari, dintre care o treime din suma s-a depreciat deja. Bancile din toata lumea au strans pana acum capital de aproximativ 900 miliarde dolari, dintre care jumatate din imprumuturi guvernamentale.
Potrivit FMI, bancile americane au avut deprecieri de active de aproximativ 510 miliarde dolari, in timp ce in urmatorii doi ani sunt asteptate alte deprecieri de active, de 550 miliarde dolari.
In zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind asteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari pana la finalul lui 2010. In Marea Britanie, pierderile din creditare ale bancilor au atins 110 miliarde dolari, urmand sa fie pierdute alte 200 miliarde dolari in 2009-2010.
FMI estimeaza ca deprecierile de active potentiale ale bancilor occidentale, prin intermediul subsidiarelor, si detinerea de valori mobiliare in afara granitelor, pe pietele emergente, ar putea atinge 340 miliarde dolari.
De la inceputul crizei, capitalizarea bancilor globale s-a injumatatit la 1.600 miliarde dolari, de la 3.600 miliarde dolari.
Folosindu-se de scenarii diferite, FMI estimeaza ca bancile ar putea avea nevoie de capital suplimentar intre 275 miliarde dolari si 500 miliarde dolari in Statele Unite, aproximativ 125-250 miliarde dolari in Marea Britanie si intre 375 si 725 miliarde dolari in zona euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii