Un hotel de 12 etaje infipt in inima Herastraului
Data publicarii: 17-04-2009 | ImobiliareO fundatie pregatita pentru un imobil de cel putin 10 etaje a aparut, de o jumatate de an, in zona de nord a parcului Herastrau. Informatiile duc catre firma Domino 94 Impex SRL, controlata de Bartolomeu Finis, fost client al guvernarii Nastase. Primarii Oprescu si Chiliman se declara revoltati, dar iau masuri anemice.
Doua treimi din zona dinspre Soseaua Nordului a parcului Herastrau sunt ingradite, iar pe garduri scrie, din loc in loc: "Proprietate privata. Accesul persoanelor straine interzis". Ingradirile s-au facut pe trei portiuni. In cea din mijloc a fost turnata o fundatie a unei viitoare constructii, cu o suprafata de aproximativ 400 de metri patrati. Constructia este ascunsa de un gard de plasa dublat de o panza verde netransparenta, gard care ingradeste aproape un hectar de parc. Gardul vine pana in trotuarul de pe marginea lacului.
Potrivit directorului Clubului Nautic Herastrau, Liviu Doara, acel teren apartine firmei Domino 94 Impex SRL. "Firma detine sapte hectare din parc, pe care le-a cumparat de la Biroul de Turism si Tranzactii (BTT).
Pe langa terenul pe care se afla clubul, firma detine si acel teren pe care se afla fundatia. Stiu acest lucru pentru ca noi am dat in judecata firma pentru anularea certificatului de proprietate pe care l-a primit BTT de la Ministerul Turismului in '92-'94", ne-a declarat directorul clubului nautic, Liviu Doara.
Celelalte doua zone imprejmuite au tot o suprafata de cate un hectar, fara a exista indicii privindu-i pe proprietari.
Intrebati cum s-a putut construi aceasta fundatie in parcul Herastrau, administratorii zonei verzi, adica primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, sustin ca totul s-a facut ilegal si ca nici unul dintre ei nu a avizat asa ceva.
"Noi nu am dat autorizatie pentru acea fundatie. Noi am vrut sa-i amendam. Cand am ajuns acolo am constatat ca erau deja amendati de inspectorii Primariei Capitalei. Nu poti amenda de doua ori aceeasi fapta. Cei care au construit acolo au facut-o ilegal, pe motiv ca in acea zona nu se poate construi avand in vedere ca este spatiu verde. Si ingraditul zonei a fost facut ilegal", ne-a declarat Andrei Chiliman. La randul sau, edilul-sef al Capitalei spune ca stie de aceasta constructie: "Fundatia este pe teren privat, cumparat in urma cu 17 ani. Alaturi de alte constructii incepute in zona, in acest moment se afla in analiza organelor administrative si de stat". Oprescu a adaugat ca va da informatii mai multe abia la sfarsitul analizei.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii