Medicul primar, egal cu tenorul si capitanul la salariu
Data publicarii: 16-04-2009 | EconomieMedicul primar ar putea sa fie in acelasi palier salarial cu artistul liric de opera, capitanul, conferentiarul universitar sau consilierul superior din Finante, potrivit unei schite din viitoarea lege a salarizarii unitare a bugetarilor.
Grupul de lucru care elaboreaza proiectul de lege privind o salarizare unitara in sistemul bugetar a stabilit primele trei etaloane de functii din domeniile sanatate, educatie si administratie publica de la care pleaca viitoarea grila comuna a retribuirii tururor angajatilor de la stat. Acestea sunt medicul primar de clinica, profesorul de gradul I sau II (inca se discuta) de liceu, cu vechime de 6-10 ani, si referentul superior in aparatul ministerelor. Sase institutii au transmis deocamdata functiile pe care le considera similare cu cele trei luate ca etalon.
In ceea ce priveste functia de medic primar, de exemplu, reprezentantii ministerelor si ai sindicatelor au decis ca ea poate fi pusa pe acelasi palier cu conferentiarul universitar din invatamant, capitanul din sistemul militar, consilierul superior din Finante si artistul liric de opera.
Profesorul de liceu care are 6-10 ani de vechime este considerat similar cu sublocotenentul, plutonierul adjutant principal cu studii superioare/maistrul militar/principal din armata, cu expertul principal/expertul vamal principal din Finante, cu muzeograful gradul II/preotul de parohie, cu farmacistul/fiziokinetoterapeutul si cu expertul principal, consilierul juridic principal sau auditorul principal pe parte de functionari publici. Referentul superior dintr-un minister va fi considerata o functie similara cu secretarul de scoala/pedagogul din educatie, cu soldatul si gradatul voluntar/referentul pentru personalul civil din armata sau cu statisticianul medical/laborantul din domeniul sanatatii.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani