Boc: Executivul va adopta saptamana viitoare principiile Legii salarizarii unice
Data publicarii: 16-04-2009 | EconomieGuvernul va adopta in sedinta de saptamana viitoare principiile Legii salarizarii unice in sistemul bugetar, a declarat miercuri premierul Emil Boc, precizand ca procesul de consultare a partenerilor sociali nu s-a incheiat.
"Procesul de consultare nu s-a incheiat. (...) Noi vom aborda principiile de baza in Guvern, vom avea in continuare discutii cu partenerii sociali, pana la forma finala pe care Guvernul o va trimite spre aprobare la Parlament. Vreau sa ii asigur pe toti partenerii sociali ca discutiile vor incepe pe un ton accelerat de saptamana viitoare", a declarat Boc.
In ceea ce priveste refuzul ministerelor Apararii, Internelor, Afacerilor Externe de a accepta aceasta Lege, premierul a dat asigurari ca o vor accepta. "Va asigur ca vor dori", a spus el.
Uniunea Nationala a Juristilor din Romania (UNJR) a cerut, la Curtea de Apel Bucuresti, suspendarea procesului de elaborare a Legii unice de salarizare, pe motiv ca i s-ar fi refuzat dreptul de a participa la discutiile pe marginea acestei legi, potrivit unui comunicat remis miercuri. Uniunea mai sustine ca Guvernul incalca principii esentiale ale statului de drept, legate inclusiv de transparenta decizionala.
Emil Boc a declarat marti ca acordul cu FMI prevede patru "conditionalitati majore" pe care Guvernul trebuie sa le indeplineasca: adoptarea, pana pe data de 4 mai, a actului normativ de ajustare bugetara, adoptarea Legii salarizarii unice, a Legii responsabilitatii fiscale, precum si adoptarea Legii privind reforma sistemului de pensii.
Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat in 8 aprilie la Comisia de specialitate din Camera, ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe Legea unica de salarizare in cazul in care Parlamentul nu va reusi sa o aprobe pana la 30 octombrie si a cerut sprijin politic pentru noile reglementari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani