Tokyo, orasul unde se mananca cel mai bine din lume
Data publicarii: 13-04-2009 | LifestyleTokyo s-a clasat, pentru a doua oara consecutiv, in fruntea oraselor preferate de persoanele pasionate de gastronomie, datorita numeroaselor restaurante din capitala nipona si a ingredientelor speciale folosite in preparatele culinare, potrivit revistei americane "Food & Wine", relateaza Reuters.
Barcelona s-a clasat pe locul al doilea, fiind urmata de Copenhaga, Londra si New York. Aceasta este cea de-a patra editie a clasamentului anual realizat de publicatia americana, care onoreaza cele mai apreciate orase din lume, prin prisma diversitatii si calitatii preparatelor culinare.
Inovatia - pretuita
"Tokyo este orasul unde se mananca cel mai bine in lume", a declarat Jen Murphy, editorul sectiunii "Travel" de la revista "Food & Wine". "Acolo se duc sa lucreze toti marii maestri bucatari cu spirit de inovatie. Cei de acolo au si o adevarata traditie a mancarii. Sunt cu mult inaintea noastra", a explicat jurnalistul american.
Toate orasele din fruntea acestui clasament ofera vizitatorilor "meniuri fantastice, la toate categoriile de preturi", a explicat Murphy.
O mare surpriza este excluderea din selectul top a Parisului, care abunda in restaurante de lux si care anul trecut s-a clasat pe pozitia a doua in clasament. Desi acest rezultat nu reprezinta o palma data bucatariei franceze, care ramane in continuare printre cele mai bune din lume, Jen Murphy a explicat aceasta situatie: "in momentul de fata, nu mai exista entuziasm pe scena gastronomica de acolo".
Criza economica ataca!
In schimb, scena mondiala gastronomica a fost sever afectata de criza economica mondiala. De exemplu, Moscova s-a aflat in cursa pentru obtinerea unui loc in clasamentul editiei precedente, dar a iesit din vederea redactorilor revistei americane, din cauza recesiunii economiei Rusiei.
In timp ce numarul iesirilor pentru o cina la restaurant se diminueaza pe plan mondial, maestrii bucatari din lumea intreaga continua totusi sa creeze meniuri extraordinare, folosind ingrediente speciale si dovedind multa imaginatie. "Intotdeauna vor exista pasionati de gastronomie care vor zbura spre Copenhaga pentru a gusta preparate speciale", a completat Jen Murphy.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani