Operatii estetice pentru marirea sanselor de angajare

Data publicarii: 09-04-2009 | Lifestyle

Recesiunea a taiat, in mod clar avantul luat de industria chirurgiei plastice, numai in Statele Unite ale Americii valoarea castigurilor scazand cu 9%, pana la 11,8 miliarde dolari, potrivit Asociatiei Americane a Chirurgiei Plastice (ASPS).

Insa, din ce in ce mai multi chirurgi vorbesc in ultima perioada de o revenire a afacerii, interesul venind dintr-o directie total neasteptata: cei care si-au pierdut locul de munca si incearca sa-si mareasca sansele de angajare improspatandu-si aspectul fizic.

"Am 56 de ani si am lucrat timp de 35 de ani in industria muzicala. Nu am avut un an foarte bun. Drept urmare, de cateva luni sunt in cautarea unui job", spune Jeff Grabow, fost director de marketing la o casa de muzica din Los Angeles, care recent a cheltuit 17.000 de dolari pe un facelift.

"Cred ca operatia nu a fost un simplu moft. Arat cu 10-15 ani mai tanar si am mai multa incredere in mine insumi", spune Grabow. Chirurgul acestuia, Payman Simoni, spune ca s-a specializat pe interventii care nu necesita decat o anestezie locala, ceea ce se traduce intr-un timp de recuperare si costuri mai mici, adaptate perfect cerintelor celor aflati in cautare de serviciu.

"Inainte de criza, clientii vedeau operatiile mai mult ca pe o distractie sau o modalitate de a se bucura mai bine de viata. Acum chirurgia plastica a devenit o necesitate. Oamenii nu se mai pot baza doar pe abilitatile lor profesionale. Ei trebuie sa arate mai tineri pentru a concura cu succes pentru un post", spune Simoni.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: