Marian Sarbu: Rectificarea bugetara nu va afecta cresterea pensiei minim garantate
Data publicarii: 08-04-2009 | EconomieMinistrul Muncii si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, a declarat, in cadrul unei intalniri ce a avut loc miercuri cu membrii comisiei de specialitate din Camera Deputatilor, ca rectificarea de buget preconizata nu va afecta cresterea pensiei minim garantate sau a valorii punctului de pensie.
Ministrul Marian Sarbu a spus ca proiectul de Ordonanta de Urgenta referitor la rectificarea bugetara nu va aduce modificari considerabile bugetului ministerului pe care il conduce, iar sumele care sunt alocate bugetului de asigurari sociale va ramane neatins. "In proiectul de ordonanta, la pensii sau alocatii pentru somaj nu avem diminuari. Cresterea pensiei minim garantate la 350 de lei, de la 1 octombrie, precum si cresterea punctului de pensie cu 3% sunt repere de protectie sociala ce raman neatinse", a declarat Sarbu in cadrul discutiilor cu deputatii din Comisia de munca.
In ceea ce priveste Ordonanta de Urgenta care ar urma sa limiteze sporurile bugetarilor, Sarbu a sustinut ca scopul principal al acesteia este sa nu conduca la concedieri din sectorul public. "In urma negocierilor cu sindicatele, sporuri precum cele de vechime sau de noapte raman. In schimb, celelalte sporuri vor avea valori maximale, iar ordonatorii de credite le vor putea negocia, in limita cheltuielilor", a precizat ministrul.
El a sustinut ca ordonatorii de credite capata astfel un instrument legal de flexibilizare a salarizarii din sectorul bugetar astfel incat acestia sa evite disponibilizarile. "Ordonanta este un instrument juridic ce flexibilizeaza putin problema personalului pentru a evita concedierile pentru ca nu aceasta este solutia pe care o dorim, iar organizatiile sindicale au considerat rationala aceasta solutie", a conchis Sarbu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani