Romtelecom lanseaza serviciul de Internet mobil
Data publicarii: 07-04-2009 | AfaceriRomtelecom a lansat pentru clientii persoane fizice si companii, Clicknet Mobile Internet, oferta comerciala bazata pe tehnologia CDMA, care va fi disponibila in aproximativ 20 de orase mari din Romania la viteze de transfer de pana la 3,1 Mbps, a comunicat operatorul telecom.
Clientii din peste 20 de orase, dintre care Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Piatra Neamt, Ploiesti, Constanta, Arad, Iasi, Sibiu, Drobeta Turnu Severin, Oradea, Galati, si din aproximativ 450 localitati din tara pot beneficia de oferta de Internet mobil de la Romtelecom Clicknet.
Noile servicii vor fi lansate si promovate la nivel local si regional, acoperirea urmand sa se extinda continuu pentru a deservi si alte zone din tara. In prezent, sunt instalate aproape 170 de statii de baza.
Conform companiei de telefonie, strategia Romtelecom pentru CDMA consta in extinderea acoperirii retelei pentru a oferi servicii suplimentare, tintind de asemenea si zone unde nu exista sau in care este dificila si nejustificata economic instalarea de infrastructura fixa (cablu, fibra etc). Astfel, spun reprezentantii Romtelecom, serviciul contribuie si la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane si cele rurale prin oferirea de servicii de voce fixa si broadband wireless.
Clientii care doresc sa se aboneze la Internet mobil pot sa opteze pentru unul dintre cele patru abonamente disponibile, care ofera viteze de descarcare de pana la 3,1 Mbps si includ trafic de pana la 12 GB. Tarifele pentru traficul suplimentar incep de la 0,001 euro, fara TVA, pentru fiecare MB.
Toti clientii Romtelecom de Internet broadband fix beneficiaza de tarife incepand de la 4,9 euro/luna, fara TVA. Abonamentul Clicknet Mobile 0.5 GB este disponibil numai pentru contracte incheiate pentru doi ani.
Tarifele pentru modemurile USB variaza intre 25 si 50 euro, fara TVA, in functie de tipul de abonament ales.
Oferta CDMA include, de asemenea, telefonie fixa wireless, Internet broadband fix wireless si solutii VPN. Clientii care doresc sa se aboneze la telefonia fixa prin CDMA vor avea la dispozitie acelasi portofoliu de abonamente si tarife ca si clientii PSTN, la care se adauga mobilitatea geografica limitata. Echipamentul pentru serviciile de telefonie fixa este disponibil la preturi reduse cu 70%. Solutia de retea privata se adreseaza clientilor companii si asigura conectivitatea intre punctele de prezenta ale clientului.
Autoritatea de Comunicatii a desemnat, in septembrie 2008, Romtelecom drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.
Principalii concurenti ai Romtelecom pe partea de internet mobil sunt Orange Romania, Vodafone Romania si Telemobil (Zapp).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani