Programul pentru investitii derulat de ANIMMC are deja succes
Data publicarii: 02-08-2006Bugetul alocat Programului pentru anul acesta este de 44,525 milioane lei (RON), principiul de accesare a acestuia fiind "Primul venit, primul servit". Totodata, trebuie stiut faptul ca vor fi finantate prin program doar acele dosare care contin integral documentele prevazute in procedura de implementare a acestuia si care sunt publicate pe site-ul ANIMMC: www.animmc.ro, la Sectiunea Programe - Programe 2006. In acelasi timp, firmele care pot beneficia de aceasta sustinere financiara trebuie sa aiba unul dintre obiectele de activitate (Coduri CAEN) care sunt agreate in Program si care respecta prevederile procedurale publicate, de asemenea, pe site-ul institutiei, la aceeasi sectiune.
Detalii despre inregistrarea dosarelor
Inregistrarea dosarelor se face in perioada 31.07.2006 - 25.08.2006, intre orele 8.30-16.30. Solicitantii trebuie sa depuna dosarul, personal sau prin posta, (cu cele doua plicuri: ACTE SOLICITATE DE ANIMMC si ACTE SOLICITATE DE BANCA COMERCIALA CARPATICA SA), pe care este specificat: PENTRU COMITETUL DE EVALUARE AL PROGRAMULUI DE INVESTITII), la sediul ANIMMC, str. Poterasi nr. 11, sector 4, Bucuresti, cod postal 040263.
Inregistrarea documentelor se face in ordinea sosirii, in Registrul special al Programului, iar pe setul de documente se pune stampila de inregistrare „ANIMMC pentru programe” pe care se trece data, ora, numarul de inregistrare din Registrul special al Programului si numele celui care a inregistrat.
In final, solicitantul care va depune personal plicul, va primi un bon cu stampila de inregistrare „ANIMMC pentru programe” pe care se va trece numarul de inregistrare in Registrul special al Programului, data si ora inregistrarii, persoana care a inregistrat.
Obiectivul Programului
Obiectivul Programului il constituie sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile nou-infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) in sectoarele economice prioritare stabilite prin prezenta procedura, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM din aceste sectoare.
ANIMMC este administratorul Programului, iar derularea acestuia se realizeaza prin intermediul Bancii Comerciale Carpatica, care a fost selectata prin licitattie publica deschisa.
Beneficiari
Beneficiarii eligibili sunt: intreprinderile nou-infiintate, microintreprinderile, precum si intreprinderile mici si mijlocii care indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii de eligibilitate.
Grandul sau Ajutorul Financiar nerambursabil (AFN) poate fi acordata unui beneficiar eligibil dupa cum urmeaza:
a)nu poate depasi echivalentul in RON a 10.000 euro, pentru intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, exclusiv taxa pe valoarea adaugata si in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii;
b)nu poate depasi echivalentul in RON a 50.000 euro, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, si in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii;
Banca va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minim 25% din valoarea proiectului de investitii.
Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in natura sau in numerar.
Proiecte eligibile
AFN poate fi utilizata pentru achizitionarea de active corporale si necorporale de tipul: terenuri, cladiri, constructii, masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport de marfuri, brevete de inventie, licente, dar si pentru constructia, reconstructia, extinderea sau modernizarea de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii.
Se pot finanta numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi (nu second-hand). O intreprindere poate accesa o singura data prezentul Program.
Beneficiarii programului sunt obligati sa raporteze trimestrial, timp de cinci ani, prin transmiterea catre ANIMMC a formularului de raportare tehnica si financiara prevazut in anexa nr. 2 la prezenta procedura.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani