Piese de schimb Dacia contrafacute, ridicate de Politie
Data publicarii: 01-04-2009 | AutoIn perioada decembrie 2008 - martie 2009, reprezentanti ai serviciilor de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratelor de Politie din Bucuresti si din teritoriu, impreuna cu reprezentanti ai Automobile Dacia, au derulat o serie de actiuni avand ca scop stoparea fenomenului infractional de contrafacere, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In urma acestor anchete, mai multe loturi de piese de schimb contrafacute au fost ridicate de organele de politie.
Printre piesele descoperite se regasesc seturi de placute de frana, filtre de ulei, filtre de aer si de motorina, aripi, capace de roti, toate destinate vehiculelor Dacia si Renault, dar si insigne si brelocuri care poarta logo-ul Renault.
Pana in prezent au fost intocmite douasprezece dosare penale, S.C. AUTOMOBILE DACIA SA solicitand tragerea la raspundere penala si civila a faptuitorilor, distrugerea pieselor contrafacute, ca urmare a incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala, dar si pentru a proteja clientii de riscurile pe care le implica folosirea acestor piese.
Spre deosebire de piesele contrafacute, piesele de origine sunt create dupa un caiet de sarcini bine definit de producator, indeplinesc standarde inalte de calitate, inovatie, design si protectia mediului si ofera un plus de securitate si siguranta la bord.
Numeroasele teste efectuate de Grupul Renault demonstreaza calitatea pieselor de origine, comparativ cu piesele contrafacute. O masina echipata cu un set de placute de frana contrafacute franeaza pe o distanta de 2 ori mai mare si intr-un interval de timp de 2 ori mai lung fata de o masina prevazuta cu placute de frana de origine. Totodata, uzura placutelor de frana contrafacute este de 3 pana la 4 ori mai mare decat cea a placutelor de frana de origine.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani