Publicitatea bancara s-a axat pe economii
Data publicarii: 01-04-2009 | MediaReclamele bancilor comerciale s-au imputinat si au inceput sa promoveze in special depozitele. In perioada ianuarie - februarie 2009 au fost difuzate pe TV, radio si presa scrisa 6.260 de insertii publicitare ale bancilor, cu 46% mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Publicitatea la banci a incetinit "motoarele" la inceputul acestui an. Criza financiara a avut un efect puternic asupra instiutiilor de credit, care pe langa faptul ca au investit mai putini bani in reclama, si-au schimbat si strategia in ceea ce priveste produsele promovate. Astfel, institutiile bancare fie si-au invitat consumatorii sa faca economii cu dobanzi avantajoase, fie le-au propus credite cu sume mai mici, in loc de imprumuturi consistente pe termen lung.
La inceputul acestui an, reclamele la banci s-au imputinat pe toate mediile. Astfel, volumul brut de publicitate de pe TV a scazut, in perioada ianuarie - februarie 2009, cu 52% fata de aceeasi perioada a aceluias an, potrivit Alfacont Mediawatch. Nici celelalte canale de comunicare nu au stat mai bine, publicitatea din ziare scazand cu 54% , iar cea de la radio cu 65%.
BCR - Banca pentru locuinte a derulat o campanie puternica prin care isi invita clientii sa economiseasca pentru a primi, peste cativa ani, un credit pentru locuinta. BCR a avut cele mai multe insertii publicitare (2.100), pe TV, radio si presa scrisa.
Provident, promovare agresiva
Institutia financiara nebancara Provident a difuzat 985 de insertii, in presa scrisa, radio si TV a caror valoare, calculata la rate card (fara discounturi), este de 1,9 milioane de euro.
Provident a profitat de criza de faptul ca in acest an conditiile de creditare au devenit mai severe pentru a derula o campanie puternica pe toate canalele de comunicare pentru a face credite pe sume mai mici. Garanti Bank a lansat la acest inceput de an, in parteneriat cu magazinul Praktiker, o campanie care promoveaza utilizarea Bonus Cardurilor de cumparaturi. Reclama s-a facut in special pe radio, in-door si pe internet, dar nu si la TV.
Banci precum ING, Unicredit, Banca Romaneasca si Bancpost s-au intrecut in aceasta perioada in campanii la produse care ofera dobanzi avantajoase la depozite. Banca Romaneasca a lansat, inca din noiembrie 2008, produsul "Super Depozit"."Prin initierea acestei campanii, principalul obiectiv al Bancii Romanesti a fost acela de a-i determina pe romani sa constientizeze importanta economiilor personale", a declarat Lakis Couninis, director de retail si retea Banca Romaneasca.
ING a dezvoltat in ultima perioada doua campanii de publicitate: ING Depozit si ING card Cont'Rol. Acestea au avut parte de o promovare puternica pe toate canalele de comunicare, dar cel mai bine s-a vazut componenta outdoor: la metrou, mash-uri si in statiile de autobuz.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani