Saptamana de lucru de sase zile
Data publicarii: 01-04-2009 | HR/CariereS-ar putea sa nu fim fizic in birou in timpul weekend-ului, insa gandurile noastre raman in mare masura acolo, se arata intr-un studiu realizat de Office Angels, firma britanica specializata in consultanta si recrutare de personal.
Se ajunge astfel, ca un angajat sa lucreze in realitate nu cinci, ci sase zile pe saptamana, deoarece chiar in timpul celor doua zile libere, sapte ore sunt consumate in activitati sau griji specifice activitatii profesionale.
Cercetarea arata ca desi noua din zece angajati si-ar dori un sfarsit de saptamana mai lung, totusi foarte putini sunt aceia care reusesc cu adevarat sa se deconecteze total de la sarcinile de serviciu si sa-si foloseaca timpul doar pentru recreere.
Potrivit Office Angels, cel mai mult timp este irosit in pregatirea hainelor pentru prima zi de munca a saptamanii, cei obligati sa vina in tinuta business alocand nu mai putin de 1 ora si 45 minute spalarii si calcarii hainelor.
Inca 1 ora si 16 minute sunt pierdute in cumparaturi si prepararea mancarii pentru serviciu, 31 minute in vizitarea magazinelor de haine, 1 ora si 19 minute in discutii cu prietenii despre activitatea de la birou.
Alte aproape doua ore ne sunt furate de serviciu in timpul ultimei zile libere. 43% dintre cei chestionati admit ca duminica se gandesc inca de dimineata ca a doua zi iar sunt obligati sa se duca la birou. 12% spun ca ii framanta acest gand cinci ore sau mai mult.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii