Aegon a investit aproape 20 milioane euro pe piata romaneasca
Data publicarii: 01-04-2009 | AfaceriGrupul olandez de asigurari Aegon a investit pana in prezent aproape 20 milioane euro in activitatea de asigurari de viata si pensii private de pe piata din Romania, a declarat directorul general al Aegon Europa Centrala si de Est, Gabor Kepecs.
"Investitia de capital se apropie de 20 milioane euro in total si, daca e necesar, suntem gata sa investim si mai mult, insa depinde de evolutia pietei de asigurari de viata din Romania", a spus Kepecs, care este si membru in consiliul de administratie al grupului.
"Daca va fi o crestere de 100%, vom finanta si refinanta", a completat el.
Profitabilitatea va arata in viitor posibilitatea unei companii de a supravietui oricarei perioade dificile, motiv pentru care Aegon mizeaza pe un control strict al costurilor, a mentionat reprezentantul companiei.
"Daca intram pe o piata la inceput, putem spera la profituri mari si dezvoltari importante", a afirmat Kepecs.
"Rata de penetrare pentru produsele de asigurare de viata in Romania este de doar 0,37%, fata de 1,2% in Polonia si 1,1% in Ungaria. Este clar ca exista loc de crestere, astfel ca Romania este una dintre pietele cheie pentru afacerile noastre din regiune", a mai spus el.
Astfel, Aegon Asigurari de Viata si-a propus sa ajunga una dintre primele cinci companii de pe piata de asigurari de viata din Romania.
Aegon Asigurari de Viata si-a lansat marti operatiunile pe piata romaneasca de asigurari de viata, dupa ce in decembrie 2008 a primit autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Aegon considera Europa Centrala si de Est (ECE) ca fiind o piata importanta pentru dezvoltarea afacerilor. In ultimii ani, Aegon si-a extins operatiunile in regiune, avand in prezent afaceri in Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Polonia si Turcia.
"Intram pe o piata competitiva intr-o perioada foarte dificila", a completat directorul general al Aegon Asigurari de Viata, Silvia Sirb, care a adaugat ca Romania are un potential mare de crestere.
"In prezent, volumul primelor de asigurare de viata per capita este printre cele mai scazute din Europa Centrala si de Est. Iar procentul asigurarilor de viata pe piata totala a asigurarilor este inca scazut - doar 20,5%", a precizat ea.
Aegon Asigurari de Viata are un capital social de 21,08 milioane lei, iar actionarii firmei sunt Aegon Woningen Nova BV, cu 99% din actiuni, si Aegon Tsjechie Holding BV, cu 1%.
Grupul olandez de asigurari Aegon mai este prezent pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) din Romania. Fondul gestionat de Aegon, Vital, avea active nete de 29,5 milioane lei si 124.367 de participanti la sfarsitul lui februarie.
Aegon este in prezent in procesul de achizitionare a pachetului de 50% detinut de Banca Transilvania in compania de pensii private.
Banca Transilvania a anuntat la inceputul acestui an ca vinde companiei Aegon cota de 50% detinuta la BT Aegon, pentru circa 11 milioane euro, cele doua companii fiind partenere in capitalul administratorului de pe pilonul II.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani