Intel va face angajari in Romania, in pofida crizei financiare
Data publicarii: 31-03-2009 | HR/CariereIntel, cel mai mare producator mondial de microprocesoare, intentioneaza sa faca angajari in Romania in 2009 si in anii urmatori, in pofida crizei financiare, a declarat, marti directorul de vanzari al Intel GmbH, Catalin Morosanu.
"In prezent, la reprezentanta din Romania avem 14 angajati. Dorim sa crestem numarul personalului, in functie de cum evolueaza afacerile. Oricum, noi nu vom face disponibilizari. Este o mare greseala a opri acum afacerile. Ar insemna ca, atunci cand economia va reporni, nu vei mai pleca din poll position (n.r. pozitia de start)", a afirmat directorul de vanzari al Intel GmbH.
"Potrivit estimarilor, pe primul trimestru din 2009, vanzarile din industria IT au scazut cu 15-25%, comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut. In ciuda acestui moment de criza, sunt totusi foarte importante investitiile. Apoi, in opt luni, o companie si-ar putea amortiza investitia", a explicat reprezentantul Intel.
Intel Corporation a anuntat ca va investi sapte miliarde de dolari in unitati de productie in SUA, in urmatorii doi ani.
Intel Corporation a lansat, marti, la nivel mondial, 17 procesoare diferite, din gama enterprise, reprezentand seria Intel Xeon 5500. Noile cipuri din segmentul enterprise se adapteaza automat la nivelurile specificate de consum energetic, tranzactii rapide in centre de date si cautari in baze de date.
Intel Corp, cel mai mare producator de semiconductori din lume, a anuntat, in ianuarie 2009, ca profitul din al patrulea trimestru a scazut cu 90%, in contextul in care recesiunea a dus la scaderea cererii pe piata de profil. Profitul net al companiei a scazut in al patrulea trimestru la 234 milioane dolari, sau 4 centi/actiune, de la 2,27 miliarde dolari, sau 38 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani