Continental recruteaza personal in Romania, dupa inchiderea unei fabrici din Franta
Data publicarii: 31-03-2009 | HR/CariereProducatorul german de anvelope Continental recruteaza angajati pentru fabrica de la Timisoara, la numai cateva saptamani dupa ce a anuntat inchiderea fabricii din Clairoix (Franta), masura ce a dus la o serie de proteste ale muncitorilor francezi, potrivit publicatiei France Info.
Continental recruteaza in prezent operatori de productie, ingineri in departamentul tehnic, sefi de echipe si muncitori specializati in intretinerea utilajelor.
Conducerea intreprinderii a motivat recrutarile prin numarul mare de muncitori romani care aleg sa paraseasca grupul. Potrivit conducerii, nu este vorba despre crearea de noi locuri de munca, a declarat directorul fabricii de la Timisoara, Thierry Wipf.
"Din punctul meu de vedere, nu este vorba de o delocalizare", a mai spus Wipf. Continental a deschis fabrica de la Timisoara in urma cu zece ani si angajeaza in prezent 1.200 de persoane.
Wipff a mai justificat strategia industriala a grupului prin prezenta uzinelor Dacia in Romania. "Pentru a furniza pneuri grupului franco-roman Dacia, trebuie sa producem pe plan local, adica in Romania. Prin urmare, nu este vorba de delocalizare", a explicat acesta.
Cu toate acestea, pentru Ioan Petrisor, profesor de economie la universitatea din Timisoara, nu exista dubii ca strategia Continental este una de delocalizare, justificata de costuri, conform France Info. Un pneu romanesc se vinde cu cinci euro, fata de circa noua euro in cazul unui pneu francez, arata un document intern al Continental, publicat recent de Courrier Picard.
Preturile scazute pentru produsele romanesti se explica in mare parte prin costurile mici ale fortei de munca. Potrivit declaratiilor lui Stefan Gogosanu, directorul confederatiei sindicale Alfa, salariile muncitorilor Continental sunt de 1.200-1.800 lei (280-420 euro), ceea ce, comparativ cu Franta, este foarte putin.
Continental AG a afisat in 19 februarie pierderi de 1,12 miliarde euro pentru 2008, in contextul in care criza economica globala a afectat afacerile companiei, iar in 23 februarie, agentia de evaluare financiara Moody's a coborat ratingul companiei, de la 'Ba1' la 'Ba2', motivand decizia prin riscul ca deteriorarea situatiei de pe pietele auto sa ii inrautateasca profilul de creditare.
In 4 februarie, agentia de rating Fitch a coborat de la 'BB+' la 'BB' calificativul pentru credite pe termen lung al Continental, in contextul inrautatirii situatiei de pe piata auto.
Continental este unul dintre primii cinci furnizori de componente auto din lume si produce sisteme de franare, sisteme electronice pentru masini, anvelope si alte componente auto.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice