Criza aduce vacante de lux la preturi reduse
Data publicarii: 30-03-2009 | TurismVacante de lux, la pret redus. Aceasta este oferta multor agentile de turism care, din cauza crizei economice, au facut ca destinatii precum Tailanda, Dubai sau Sardinia sa nu mai reprezinte un lux, pentru turistii romani. Evenimentul Zilei a prezentat sambata cateva dintre locatiile exotice pentru care nu se mai plateste o adevarata avere pentru a putea fi vizitate.
Sardinia, Coasta de Azur, Dubai sau Tailanda sunt doar cateva dintre destinatiile care pot fi vizitate acum si de romanii cu venituri medii. Pentru aceste locatii, pachetele turistice au scazut cu aproximativ 20%-30%.
Thailanda reprezenta pana mai ieri o destinatie greu accesibila oamenilor de rand, din cauza transportului mult prea scump. Acum, insa, criza economica i-a facut pe operatorii aerieni, cat si autoritatile thailandeze sa reduca chiar si cu 40% preturile biletelor de avion catre Tailanda. In plus, pentru o mai buna promovare a acestei tari in Romania, s-a luat decizia suspendarii pentru o perioada limitata a vizei obligatorii pentru cetatenii romani.
Un exemplu care ilustreaza foarte bine incercarea de adaptare la criza este, insa, Dubai. Destinatia, considerata un simbol al luxului, extravagantei si grandorii tinde sa devina anul acesta o locatie accesibila si romanilor cu venituri cu venituri medii. Daca anul trecut, de exemplu, in luna iunie, pretul unui bilet Bucuresti - Dubai era de aproximativ 500 - 600 de euro, acum exista oferte speciale intre 180 si 345 euro.
Un pachet de sapte nopti la un hotel de patru stele, in Dubai, cu mic-dejun si bilet de avion incluse poate fi achizitionat, anul acesta la pretul de 700 de euro/persoana, cu 300 de euro mai putin decat anul trecut.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice