Increderea americanilor in institutiile de credit locale, neafectata de criza
Data publicarii: 26-03-2009 | InternationalFirma globala de cercetari de piata Synovate a publicat un studiu din care reiese ca, in ciuda adancirii recesiunii, americanii inca au incredere in institutiile lor de credit, mai ales daca sunt clienti primari ai cooperativelor de credit sau bancilor locale.
Pentru a crea o imagine reprezentativa asupra modului in care atitudinea cetatenilor s-a schimbat in raport cu bancile, Synovate a intervievat un esantion reprezentativ format din 1.000 persoane, care au fost chestionate despre situatia financiara proprie, frica lor cea mai mare corelata cu banii, ce activitate financiara intentioneaza sa inceapa sau sa stopeze in urmatoarele sase luni si de unde isi procura informatiile fiananciare.
Mai mult de jumatate (57%) considera ca economia va merge din ce in ce mai rau in urmatoarea perioada, in timp ce o treime crede ca piata a atins deja pragul de jos, dar ca refacerea va dura mai mult de un an.
Fara a fi o surpriza prea mare, studiul a evidentiat prabusirea increderii in institutiile financiare, mai ales in cele specializate pe investitii si credite imobiliare. Aproape 75% spun ca increderea lor in astfel de companii este foarte mica sau total absenta.
Surpriza vine din partea institutiilor financiare mici, unde respondentii dovedesc un execes de incredere (81%), mai ales daca au de mai multi ani o singura banca la care apeleaza. Un procent mare de incredere l-au atras si uniunile de credit (71%) si bancile comunitare (68%).
"Institutiile financiare care vor mentine loialitatea si increderea clientilor in toata aceasta perioada tulbure, vor fi singurele care vor supravietui", spune Elliot Savitzky, vicepresedinte al diviziei de servicii financiare din cadrul Synovate.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice