Efectele crizei vor fi vizibile in industria de aviatie in 2010
Data publicarii: 26-03-2009 | AfaceriEfectele crizei vor fi vizibile in industria de aviatie in 2010, in timp ce lucrarile de mentenanta ar putea sa scada daca companiile mici si medii vor retrage din operare un numar mare de avione, a declarat presedintele-director general al Aerostar Bacau, Grigore Filip.
"In industria de aviatie avem de-a face cu cicluri economice si financiare lungi. Efectele pentru industria de aviatie vor fi vizibile in anul 2010", a spus presedintele-director general al producatorului de aeronave si nave spatiale Aerostar, Grigore Filip.
Acesta a precizat ca nu se asteapta neaparat ca marii producatori din piata sa reduca din comenzi sau din numarul de furnizori pentru a micsora cheltuielile, in schimb lucrarile de mentenata ar putea sa scada daca companile mici si medii vor retrage din operare un numar mare de avione.
In privinta afacerilor Aerostar Bacau, Grigore Filip a spus ca, pentru 2009, bugetul pentru investitii este de 8,3 milioane lei. "Conform situatiilor financiare pe 2008, valoarea investitiilor realizate a fost de 2.984.640 lei, reprezentand 2% din cifra de afaceri. Conform bugetului aferent anului 2009, a fost aprobat un program de investitii in valoare totala de 5.000.000 lei din surse proprii si 3.300.000 lei din surse atrase", a precizat acesta.
Eforturile investitionale vor fi directionate in continuare pentru dezvoltarea noilor programe din zona aviatiei civile, adica achizitionarea si punerea in functiune de masini cu comanda numerica, echipamente si utilaje necesare pentru activitatile de mentenanta si conversie avioane civile, pentru fabricatia de aerostructuri, etc.
"Conform hotararii adunarii generale a actionarilor cu privire la bugetul de venituri si cheltuieli, cifra de afaceri bugetata pentru 2009 este de 147,5 milioane lei", a declarat Grigore Filip.
De asemenea, acesta a subliniat ca societatea pe care o conduce nu are planificata o reducere de personal, insa va urmari semnalele de pe piata.
Aerostar Bacau a obtinut anul trecut un profit net de 9,55 milioane lei (2,6 milioane euro), in scadere cu 5,8% fata de cel din 2007, de 10,14 milioane lei.
Afacerile companiei au sporit cu 9,7%, anul trecut, pana la 152,69 milioane lei (41,5 milioane euro), comparativ cu intervalul echivalent din 2007, cand acestea s-au cifrat la 139,19 milioane lei.
Compania are un capital social de 29,28 milioane lei, divizat in 117,14 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,25 lei. Iarom SA controleaza 71,09% din capitalul social, iar SIF Moldova (SIF2) detine 11,25% din actiuni.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani