Cine va fi ales la sefia CEC Bank?
Data publicarii: 25-03-2009 | Finante-BanciPana la sfarsitul lunii aprilie, Ministerul Finantelor va alege un nou presedinte pentru banca al carei unic actionar este. Schimbarea conducerii CEC Bank va fi aprobata, pana la 30 aprilie, de Adunarea Generala a Actionarilor, statul roman. Patru bancheri sunt in cursa pentru sefie.
Radu Ghetea, actualul presedinte al CEC Bank, Adrian Radu, presedintele MKB Romexterra, Nicolae Danila, fostul presedinte al BCR si Enache Jiru, fost presedinte al CEC. Acestea sunt numele vehiculate pe lista de propuneri pentru sefia batranei doamne a pietei bancare. Aceasta va fi schimbata pana la finele lunii aprilie. Si totusi, cel din urma este favorit pentru ocuparea acestei pozitii, arata surse din piata.
Mai mult, Mircea Ursache, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a apreciat ca Jiru este cel mai potrivit pentru a prelua sefia CEC Bank, avand in vedere ca acesta a mai condus, in 2004-2005 (opt luni), institutia."In viziunea mea, cel mai potrivit pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a spus Ursache.
In replica, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului bancii centrale, a precizat ca ultimul cuvant pentru schimbarea conducerii unei banci il are BNR, iar astfel de declaratii pot duce la o "intorsatura periculoasa a lucrurilor". Enache Jiru ocupa, in prezent, functia de presedinte al comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu.
Seful AVAS a mentionat ca CEC Bank are nevoie de o conducere noua, mai ales dupa ce banca va fi capitalizata, si se va axa pe finantarea IMM-urilor. Statul, unicul actionar al institutiei de credit, va injecta in acest an 900 milioane de lei in CEC Bank. Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat de curand ca prima transa de bani pentru capitalizare, in valoare de 450 milioane de lei, va fi alocata pana la finele lunii martie.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice