Generali Asigurari a anuntat incasari de 38,2 milioane euro
Data publicarii: 01-08-2006Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise au fost de 115.617 mii RON (33 mil. Euro), in crestere cu 159% in RON fata de primul semestru al anului 2005, iar la asigurarile de viata, primele subscrise, in valoare de 18.101 mii RON (5,2 mil. Euro), au crescut cu 110% in RON.
In ceea ce priveste volumul total de prime brute incasate, acesta s-a ridicat la 106.110 mii RON, dublu fata de perioada similara a anului 2005, din care asigurari generale 92.243 mii RON, iar asigurari de viata 13.867 mii RON.
Conform structurii portofoliului, cele mai bine vindute asigurari in primul semestru au fost cele de mijloace de transport terestre (49,4% din total prime brute subscrise), urmate de asigurarile de incendiu si calamitati naturale (13,8%).
Jumatatea anului a adus si o serie de produse noi in portofoliul companiei. Societatea vinde, incepand de anul acesta, asigurarea auto internationala Carte Verde, iar din luna iulie produsul de asistenta rutiera, unic in Romania, Asist Plus Extra. Acesta este un produs de asigurare auto de sine-statator, care nu depinde de incheierea politei RCA sau CASCO. De asemenea, Generali va intra in luna august si pe piata asigurarilor de viata unit-linked.
Tot in acest prim semestru, departamentul IT a implementat un soft nou pentru gestionarea asigurarilor non-viata. Sistemul se bazeaza pe o platforma de dezvoltare a produselor elaborate de Generali Holding Vienna si a fost implementat in toate agentiile Generali. De asemenea, sistemul va putea fi folosit in viitor si de partenerii Generali Asigurari (banci, societati de leasing, brokeri) in conformitate cu principiile si viziunea companiei.
In prezent, Generali Asigurari are un capital social de 30.000.000 RON, numara 310 angajati si 2.389 agenti (cu 130% mai multi decat in decembrie 2005), iar actionarul majoritar (83,44%) este Generali Holding Vienna.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice