Marea Britanie ar putea deveni cel mai populat stat din Uniunea Europeana
Data publicarii: 22-03-2009 | InternationalMarea Britanie va deveni una dintre principalele destinatii pentru imigranti, in contextul incalzirii globale si al cresterii populatiilor lumii, peste 174.000 de persoane urmand a veni anual in Regatul Unit, potrivit statisticilor Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), scrie The Guardian.
Tendinta aceasta ar putea continua pentru urmatorii patruzeci de ani, mai scrie, in editia sa online, publicatia britanica.
Pana la momentul respectiv, doar Statele Unite sau Canada vor primi mai multi imigranti, potrivit datelor ONU. Aceasta crestere a populatiei din Marea Britanie ar putea crea presiuni considerabile asupra transportului, energiei si pietei imobiliare din Statele Unite, in conformitate cu estimarile expertilor.
"Statele Unite si Canada vor primi mai multe persoane decat noi pana in 2050, dar acestea sunt tari imense", a declarat profesor de demografie Tom Dyson de la London School of Economics.
"Marea Britanie, pe de alta parte, este o natiune mica. Vom resimti impactul sosirii acestor imigranti si nu va exista nicio iesire din aceasta situatie", a adaugat profesorul britanic.
"Va deveni din ce in ce mai greu sa controlam pur si simplu nivelul emisiilor de dioxid de carbon, pe masura ce aici vor veni tot mai multi oameni. In plus, piata imobiliara, aprovizionarea cu apa si transportul se vor confrunta cu presiuni si va fi nevoie de investitii din ce in ce mai mari", a adaugat Dyson.
Cu toate acestea, alti experti spun ca astfel de cresteri ar putea aduce beneficii pentru tara, aducand imigranti care ar putea furniza o sursa vitala de forta de munca. Acestia atrag atentia asupra faptului ca, pana in 2050, mai mult de o treime din populatia Marii Britanii va avea cel putin 60 de ani.
Pana in 2050 va fi o nevoie disperata de soferi de autobuz, de asistenti sociali si de alte profesii care sa duca tara mai departe, iar imigrantii ar putea acoperi fisura, mai scrie The Guardian.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice