Harta preturilor cerute pe apartamente in Bucuresti
Data publicarii: 14-03-2009 | ImobiliarePreturile apartamentelor vechi din Capitala au scazut in luna februarie cu 2%, din cauza inregistrarii unor cresteri de pret in sectoarele 5 si 6, de 8%, respectiv 3%, in timp ce in sectoarele 1, 2 si 4, preturile au urmat trendul descendent de 6-7% din ultima perioada. In ceea ce priveste preturile locuintelor din sectorul 3, se observa o stagnare, arata cel mai recent indice imobiliar realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania.
Cat despre evolutia preturilor apartamentelor noi din Bucuresti, indicele arata o stationare la nivelul de 1.778 de euro pe metru patrat cu TVA pentru suprafata construita, plus cea a teraselor. Per total, preturile locuintelor au scazut in luna februarie fata de ianuarie cu un procent.
Chiar daca per ansamblu in luna februarie preturile apartamentelor au scazut cu 2%, ajungand la un nivel de 1.334 de euro pe metru patrat, s-au inregistat diferente intre sectoare. "Doua dintre cele sase sectoare au inregistrat cresteri ale preturilor cerute in februarie, respectiv in sectorul 6 s-a resimtit o crestere de 3%, iar in sectorul 5, de 8%. La polul opus s-au aflat sectoarele 1, 2 si 4, unde preturile cerute de vanzatorii de apartamente au scazut fata de luna ianuarie cu valori cuprinse intre 6-7%. Sectorul 3 este singurul in care preturile nu s-au modificat in luna februarie", se arata in analiza Colliers.
Desi fata de acum sase luni preturile locuintelor din sectorul 6 au scazut cu 32%, in luna februarie s-a observat o crestere de 3% fata de nivelul de 1.145 de euro pe metru patrat in prima luna a acestui an. Situatie asemanatoare s-a petrecut si in sectorul 5, unde preturile au crescut cu 8%, comparativ cu nivelul de 1.378 de euro pe metru patrat.
Cea mai mare scadere de preturi ale apartamentelor vechi, fata de acum sase luni s-a inregistrat in sectorul 4, in coborare cu 37%, ajungand in luna ianuarie la 1.410 euro pe metru patrat. Urmatorul in topul scaderilor fata de preturile de acum sase luni este sectorul 3, unde in luna februarie preturile au stagnat la 1.311 euro pe metru patrat. In sectorul 2, scaderea a fpst de 33% in tulimele sase luni si de 6% in ultima luna, pretul mediu pentru un metru patrat in ianuarie fiind de 1.162 de euro. O scadere s-a inregistrat si in sectorul 1, de 7% in ultima luna, cu toate ca aici se gasesc cele mai scumpe locuinte, la un pret mediu de 1.855 de euro pentru un metru patrat in luna ianuarie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice