Isarescu a subliniat necesitatea finantarii externe cu caracter preventiv
Data publicarii: 14-03-2009 | EconomieGuvernatorul BNR a prezentat membrilor Guvernului necesarul de finantare externa, conditiile, costurile si programul de masuri impuse de contractarea unui imprumut extern si a subliniat necesitatea unei finantari externe cu caracter preventiv, care sa asigure stabilitatea economica a tarii.
"Guvernatorul bancii centrale a facut o prezentare a necesarului de finantare externa, a conditiilor, a costurilor, precum si a programului de masuri necesare in acest context. Guvernatorul Mugur Isarescu a subliniat necesitatea unei finantari externe cu caracter preventiv, pentru asigurarea stabilitatii economice a tarii si care sa asigure dezvoltarea economica, precum si protejarea intereselor economice ale populatiei", potrivit unui comunicat remis vineri de Guvern la finalul intalnirii.
In comunicat se mai arata ca participantii la discutii au abordat si problema reluarii creditarii, prin corelarea politicilor fiscale ale Guvernului cu politicile monetare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Autoritatile romane vor continua discutiile cu Comisia Europeana (CE), Banca Mondiala (BM), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul Monetar International (FMI), in vederea asigurarii finantarii externe a Romaniei, se mai arata in comunicat.
Comitetul interministerial pentru asigurarea finantarii interne si externe a Romaniei s-a intrunit vineri la Palatul Victoria pentru a discuta pe tema imprumutului extern negociat de autoritatile romane cu CE si FMI. Din comitet fac parte ministrii Finantelor, Economiei, Educatiei, Sanatatii, Comunicatiilor, Afacerilor Externe, Dezvoltarii Regionale si Agriculturii. La discutii au participat premierul Emil Boc, vicepremierul Dan Nica si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani