10 motive pentru a incepe o afacere in criza
Data publicarii: 13-03-2009 | AfaceriCriza economica poate deveni o tragedie pentru cei care nu stiu sau nu pot sa profite de ea. Insa tentatia de a investi intr-o afacere este mare: cheltuieli si concurenta mai mici, oportunitati mari. Nu exista numai un motiv pentru care sa investesti acum, ci zeci. Iata primele cele mai importante 10 motive, ordonate de Entrepreneur.com.
1. Orice este ieftin. Toate ustensilele, instrumentele, utilajele necesare inceperii unei activitati au un pret mai mic, pentru ca toate echipamentele si-au pierdut din valoare din cauza crizei. Spatiile sunt mai ieftine, terenurile, imobilele.
2. Mana de lucru ieftina. Concurenta pe piata muncii a crescut, locurile de munca s-au impusinat, asa ca angajatorii isi permit sa plateasca mana de lucru mai putin. Aveti toate sansele sa gasiti acum specialisti pe care sa ii platiti la jumatate din cat ati fi facut-o acum doi ani.
3. Oamenii incearca sa-si schimbe furnizorii. Pentru ca e criza, toti vor sa reduca din cheltuieli. Asa sa vor fi oricand dispusi sa isi schimbe furnizorii actuali pe unii care isi ofera serviciile mai ieftin.
4. Taxe mici. Ca angajat, ai venit fix. Ca patron, obtii profit dintr-o gramada de taxe.
5. Familia si prietenii nu vor (sau nu pot) sa investeasca in piete de capital. Prin urmare, pot fi dispusi sa va finanteze, mai ales daca ati dovedit ca sunteti competitiv.
6. Creditele pentru IMM-uri se obtin din ce in ce mai usor. In trecut, intreprinderile mici si mijlocii obtineau foarte greu. Acum, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a incheiat parteneriate cu banci locale in vederea sprijinirii IMM-urilor.
7. PR ieftinv. Incasarile din publicitate au scazut in acelasi ritm cu preturile pentru aceste servicii. Prim urmare, promovarea noii firme va costa mai putin.
8. Orice se poate licita. Pentru a amenaja spatiile de birouri puteti cumpara mobilier sau echipamente de un anumit tip la licitatiile organizate de firmele care au dat faliment.
9. Puteti cumpara afaceri ieftine, dar profitabile. Multe persoane sunt speriate de criza, asa ca se grabesc sa scape de afacerea care li se pare ca devine o povara. Preturile sunt mai mult decat atractive. Puteti prelua o astfel de afacere si sa o dezvoltati.
10. Nu mai aveti loc de munca, cel mai bun argument pentru a pune bazele proprii afaceri. Veti putea controla pe de-a-ntregul afacerea, iar profitul va va intra Dvs in buzunar, nu sefilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice