10 motive pentru a incepe o afacere in criza
Data publicarii: 13-03-2009 | AfaceriCriza economica poate deveni o tragedie pentru cei care nu stiu sau nu pot sa profite de ea. Insa tentatia de a investi intr-o afacere este mare: cheltuieli si concurenta mai mici, oportunitati mari. Nu exista numai un motiv pentru care sa investesti acum, ci zeci. Iata primele cele mai importante 10 motive, ordonate de Entrepreneur.com.
1. Orice este ieftin. Toate ustensilele, instrumentele, utilajele necesare inceperii unei activitati au un pret mai mic, pentru ca toate echipamentele si-au pierdut din valoare din cauza crizei. Spatiile sunt mai ieftine, terenurile, imobilele.
2. Mana de lucru ieftina. Concurenta pe piata muncii a crescut, locurile de munca s-au impusinat, asa ca angajatorii isi permit sa plateasca mana de lucru mai putin. Aveti toate sansele sa gasiti acum specialisti pe care sa ii platiti la jumatate din cat ati fi facut-o acum doi ani.
3. Oamenii incearca sa-si schimbe furnizorii. Pentru ca e criza, toti vor sa reduca din cheltuieli. Asa sa vor fi oricand dispusi sa isi schimbe furnizorii actuali pe unii care isi ofera serviciile mai ieftin.
4. Taxe mici. Ca angajat, ai venit fix. Ca patron, obtii profit dintr-o gramada de taxe.
5. Familia si prietenii nu vor (sau nu pot) sa investeasca in piete de capital. Prin urmare, pot fi dispusi sa va finanteze, mai ales daca ati dovedit ca sunteti competitiv.
6. Creditele pentru IMM-uri se obtin din ce in ce mai usor. In trecut, intreprinderile mici si mijlocii obtineau foarte greu. Acum, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a incheiat parteneriate cu banci locale in vederea sprijinirii IMM-urilor.
7. PR ieftinv. Incasarile din publicitate au scazut in acelasi ritm cu preturile pentru aceste servicii. Prim urmare, promovarea noii firme va costa mai putin.
8. Orice se poate licita. Pentru a amenaja spatiile de birouri puteti cumpara mobilier sau echipamente de un anumit tip la licitatiile organizate de firmele care au dat faliment.
9. Puteti cumpara afaceri ieftine, dar profitabile. Multe persoane sunt speriate de criza, asa ca se grabesc sa scape de afacerea care li se pare ca devine o povara. Preturile sunt mai mult decat atractive. Puteti prelua o astfel de afacere si sa o dezvoltati.
10. Nu mai aveti loc de munca, cel mai bun argument pentru a pune bazele proprii afaceri. Veti putea controla pe de-a-ntregul afacerea, iar profitul va va intra Dvs in buzunar, nu sefilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii