Apartament de 4 camere vandut la pret de doua camere
Data publicarii: 13-03-2009 | ImobiliareAsa a reusit un proprietar de apartament sa isi vanda imobilul din Bucuresti. Modelul, adica injumatatirea pretului, imprumutat si de alti proprietari, nu are insa acelasi rezultat peste tot.
Proprietarii care vor intr-adevar sa vanda incep sa lase pretul apartamentelor la jumatate, dar nici asa clientii nu se prea inghesuie sa cumpere. Piata imobiliara continua sa socheze prin viteza cu care scad preturile. "Proprietarii nevoiti sa vanda trebuie sa scada pretul pana cand acesta devine atractiv. Preturile de vanzare efectiva sunt de cele mai multe ori cu mult sub preturile medii solicitate initial", arata anunturiparticulari.ro, un site specializat in vanzari de locuinte.
Atractiv pentru piata imobiliara actuala se pare ca inseamna preturi la jumatatea celor solicitate initial. "Patru camere la pret de doua. Asa suna un anunt de vanzare al unui apartament de patru camere confort I in cartierul Rahova.
Acelasi proprietar, pentru acelasi apartament, cerea 140.000 de euro in februarie 2008, iar acum l-a vandut in sfarsit cu 72.000 de euro", precizeaza anunturiparticulari.ro. Si acesta este un exemplu fericit, in care proprietarul a reusit sa puna mana pe o suma de bani. Alti proprietari au micsorat pretul bunului imobiliar pe care il au la vanzare cu mai mult cu jumatate, dar fara acelasi rezultat.
"Sunt si cazuri in care pentru patru camere in Drumul Taberei se cereau in 2008 chiar si 180.000 de euro, dar acum acelasi proprietar cere 80.000 de euro si tot nu se vinde", mai arata comunicatul anunturiparticulari.ro. Fenomenul este valabil pe intregul segment de apartamente. Un proprietar care solicita in august anul trecut 65.000 de euro pentru o garsoniera confort I pe Giurgiului, acum nu reuseste sa o vanda nici cu 37.000 de euro.
Blocajul de pe piata are un efect secundar destul de interesant. "Proprietarii s-au convins ca este greu de vandut in aceasta perioada si astfel numarul ofertelor scoase pe piata a scazut la jumatate fata de anul trecut. In februarie 2008 au fost scoase la vanzare peste 3.500 de apartamente si garsoniere, iar in februarie 2009 numarul s-a redus la 1.800", precizeaza anunturiparticulari.ro. Pretul mediu, cel de strigare, cerut de proprietari, in februarie 2009, pentru garsoniere este de 52.500 de euro, pentru apartamentele de doua si trei camere este de 85.341, respectiv 119.745 de euro, iar pentru apartamentele de patru camere este de 162.033 de euro.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii