Apartament de 4 camere vandut la pret de doua camere
Data publicarii: 13-03-2009 | ImobiliareAsa a reusit un proprietar de apartament sa isi vanda imobilul din Bucuresti. Modelul, adica injumatatirea pretului, imprumutat si de alti proprietari, nu are insa acelasi rezultat peste tot.
Proprietarii care vor intr-adevar sa vanda incep sa lase pretul apartamentelor la jumatate, dar nici asa clientii nu se prea inghesuie sa cumpere. Piata imobiliara continua sa socheze prin viteza cu care scad preturile. "Proprietarii nevoiti sa vanda trebuie sa scada pretul pana cand acesta devine atractiv. Preturile de vanzare efectiva sunt de cele mai multe ori cu mult sub preturile medii solicitate initial", arata anunturiparticulari.ro, un site specializat in vanzari de locuinte.
Atractiv pentru piata imobiliara actuala se pare ca inseamna preturi la jumatatea celor solicitate initial. "Patru camere la pret de doua. Asa suna un anunt de vanzare al unui apartament de patru camere confort I in cartierul Rahova.
Acelasi proprietar, pentru acelasi apartament, cerea 140.000 de euro in februarie 2008, iar acum l-a vandut in sfarsit cu 72.000 de euro", precizeaza anunturiparticulari.ro. Si acesta este un exemplu fericit, in care proprietarul a reusit sa puna mana pe o suma de bani. Alti proprietari au micsorat pretul bunului imobiliar pe care il au la vanzare cu mai mult cu jumatate, dar fara acelasi rezultat.
"Sunt si cazuri in care pentru patru camere in Drumul Taberei se cereau in 2008 chiar si 180.000 de euro, dar acum acelasi proprietar cere 80.000 de euro si tot nu se vinde", mai arata comunicatul anunturiparticulari.ro. Fenomenul este valabil pe intregul segment de apartamente. Un proprietar care solicita in august anul trecut 65.000 de euro pentru o garsoniera confort I pe Giurgiului, acum nu reuseste sa o vanda nici cu 37.000 de euro.
Blocajul de pe piata are un efect secundar destul de interesant. "Proprietarii s-au convins ca este greu de vandut in aceasta perioada si astfel numarul ofertelor scoase pe piata a scazut la jumatate fata de anul trecut. In februarie 2008 au fost scoase la vanzare peste 3.500 de apartamente si garsoniere, iar in februarie 2009 numarul s-a redus la 1.800", precizeaza anunturiparticulari.ro. Pretul mediu, cel de strigare, cerut de proprietari, in februarie 2009, pentru garsoniere este de 52.500 de euro, pentru apartamentele de doua si trei camere este de 85.341, respectiv 119.745 de euro, iar pentru apartamentele de patru camere este de 162.033 de euro.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice