Femeile, slab promovate pentru pozitii de senior manager
Data publicarii: 12-03-2009 | HR/CarierePozitiile de senior manager din cadrul companiilor private din Marea Britanie sunt ocupate, intr-o mica masura, de catre femei, potrivit ultimului studiu International Business Report, realizat de firma de experti contabili Grant Thornton.
Studiul a cuprins 32 de tari, iar, in acest context, Marea Britanie s-a clasat pe locul al 26-lea, doar doua treimi dintre companiile din tara (66%) avand femei angajate pe pozitii de senior manager. De asemenea, tari precum Filipine, Rusia si China au surclasat Marea Britanie, 94%, 88%, respectiv 81% dintre companii angajand femei in astfel de pozitii. Studiile de specialitate situeaza Romania pe locul 70 in lume in ceea ce priveste leadershipul feminin, printre primele tari la acest capitol aflandu-se Norvegia, Finlanda, Suedia, Noua Zeelanda. Dintre cele 600 de companii chestionate in cadrul studiului, mai mult de 70% au spus ca nu au implementat programe speciale pentru a sustine femeile interesate sa promoveze la nivel de senior management.
De asemenea, un sfert dintre angajatori au recunoscut ca sunt de parere ca exista anumite bariere in introducerea femeilor pe pozitii de senior manageri. "Acest rezultat indica lipsa de preocupare existenta in companiile britanice pentru asigurarea unei reprezentari echilibrate la nivel de senior management. Este dezamagitor ca participarea femeilor la acest nivel este inca atat de redusa in Marea Britanie, iar, din pacate, nu cred ca acest lucru va suferi schimbari majore in viitorul apropiat", comenteaza Alysoun Stewart, directorul Departamentului Servicii Strategice din cadrul Grant Thornton. Stewart adauga faptul ca, pentru a sustine ascensiunea femeilor catre top, companiile ar trebui sa implementeze programe mai riguroase de dezvoltare a carierei si de mentoring.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice