Sixth Sense Tehnology va schimba definitiv modul in care interactionam cu realitatea
Data publicarii: 12-03-2009 | IT&CUn grup de cercetatori de la MIT si-a propus sa sparga bariera dintre realitatea fizica si cea virtuala, dezvoltand un dispozitiv, denumit Sixth Sense, in care cele doua lumi sunt mixate armonios.
La baza, Sixth Sense este compus dintr-un mini-proiector cuplat cu o camera foto si un telefon celular inteligent cu rol de computer conectat la internet. Dispozitivul poate recunoaste comenzile-gesturi, astfel incat nu este nevoie sa apesi vreo tasta anume sau sa ai in fata un touch screen pentru a accesa meniul dorit.
Camera recunoaste obiectele din jur in mod automat, in timp ce microproiectorul poate reda imaginile pe orice suprafata, iar, daca utilizatorul nu are nici un obiect solid in fata, isi poate folosi propria mana ca suport de proiectie.
In cazul in care utilizatorul vrea sa apeleze un numar, e suficient doar sa intinda mana si o tastatura virtuala va aparea. Cei care vor sa afle cat e ceasul, vor schita forma circulara a unui ceas, iar proiectorul le va arata ora. Pentru a face o fotografie e de ajuns incadrarea cu degetele a zonei dorite, iar sistemul va face automat o poza.
Adevarata putere a sistemului consta in capacitatea de a conecta lumea reala cu internetul nu doar dintr-un punct fix, ci in timpul activitatilor cotidiene. Astfel, intr-un supermarket poti ezita intre un produs sau altul. Pentru a lua o decizie este suficient sa iei produsul in mana iar Sixth Sense iti va furniza o lista cu avantajele si dezavantajele lui.
Expertii in tehnologii virtuale cred ca acest sistem va fi in curand noul standard de acces al informatiilor, o interfata invizibila ce va putea fi folosita oriunde.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii