Secretele unui interviu reusit pe timp de criza
Data publicarii: 10-03-2009 | HR/CariereIn conditiile in care numarul joburilor disponibile pe piata muncii nu este deloc mare si multe companii anunta disponibilizari, sansa data de aparitia unui anunt cu privire la un loc de munca interesant trebuie maxim exploatata. Tory Johnson de la ABC ii sfatuieste pe aspirantii la un loc de munca sa faca totul pentru a castiga atentia angajatorului. Printre greselile pe care le fac, in general, aplicantii, se numara si aceea a asteptarii pasive, care nu ii recomanda drept candidati motivati. Dupa fiecare CV si scrisoare de intentie trimise, candidatul nu trebuie sa astepte sa fie sunat, ci sa ia legatura cu departamentul de resurse umane al companiei pentru al carei post a aplicat.
Numele persoanelor de la departamentele de resurse umane si datele de contact ale acestora pot fi gasite printr-o simpla cautare pe Internet sau prin accesarea site-urilor Facebook sau LinkedIn. In cazul unui interviu, candidatii trebuie sa evite sa treaca in revista generalitati despre activitatea lor profesionala. Angajatorii vor cere detalii si candidatii ar trebui sa fie pregatiti sa raspunda satisfacator. Bineinteles ca limbajul corpului este extrem de important. Un aplicant care mesteca guma, se joaca cu parul, se misca pe scaun exagerat, da ochii peste cap va fi repede "taxat" de intervievator.
In ceea ce priveste, insa, viata personala, candidatii sunt sfatuiti sa nu se lanseze in monologuri neinteresante pentru angajator. Numarul ratelor de platit, al copiilor sau detalii de acest gen ar trebui evitate. O atitudine optimista a viitorului angajat ii va face insa cu siguranta o buna impresie recrutorului. Si pentru ca interviul sa aiba sanse maxime de reusita, intrebarile nu trebuie puse numai de catre angajator. Candidatul poate folosi aceasta ocazie pentru a afla mai multe informatii despre postul vacant si ar arata ca este cu adevarat interesat, ceea ce ii va asigura cu siguranta puncte multe in evaluarea pe care o va primi in urma interviului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice