Cinci obiceiuri care iti pot distruge cariera
Data publicarii: 09-03-2009 | HR/CariereFrica principala a oricarui angajat este concedierea si, pe langa factorii aflati in afara puterii sale de control, precum situatia economica generala, performantele companiei sau strategia de crestere ori reducere a organizatiei in care activeaza, sunt si o serie de aspecte pe care le poate controla in mod direct, iar o gestionare deficitara a acestora poate avea efecte distructive asupra propriei cariere.
Printre obisnuintele auto-distructive pe care angajatii uita adesea sa le elimine la timp, inainte ca ele sa aiba un efect ireversibil asupra carierei lor, sunt urmatoarele:
A nu avea evidenta propriilor realizari. Daca firma in care lucrezi este nevoita sa faca restructurari de personal, principalul criteriu in filtrarea angajatilor va fi performantele lor. Daca nu ai o lista actualizata constant cu propriile performante pe care sa o pui in fata sefilor, pozitia ta va fi cu mult mai nesigura. In plus, tinerea unei evidente a realizarilor se poate dovedi o comoara de aur cand aplici pentru un nou job.
Lipsa initiativei in perfectionarea indemanarilor si abilitatilor. Mediul de afaceri se schimba de la an la an, iar angajatorul vrea sa vada ca obtine un profit maxim de pe urma angajatului. De aceea, adaptarea la noile realitati prin perfectionarea indemanarilor si cunostintelor ar trebui sa devina o obisnuinta.
Lipsa de rezultate. Afacerile rezista atata timp cat produc profit, iar o garantie a profitului este activitatea angajatilor. Cand acestia nu obtin nici un fel de rezultate, organizatia se va proteja prin eliminarea lor.
Lipsa legaturilor directe cu angajatii. Comunicarea prin e-mail este, cu siguranta, o modalitate rapida de transmitere a informatiei, insa folosirea ca singura modalitate de comunicare duce la depersonalizarea relatiilor. Intr-o situatie critica va fi foarte greu sa te bazezi pe ajutorul unui om cu care ai comunicat doar prin e-mail sau telefon.
Gandul ca esti de neinlocuit. Orice post poate fi acoperit de cel putin alti cativa zeci de oameni aflati in cautarea unei oportuniati de munca. Convingerea ca esti de neinlocuit duce la o reducere a implicarii in activitatea de zi cu zi.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii