Cinci obiceiuri care iti pot distruge cariera
Data publicarii: 09-03-2009 | HR/CariereFrica principala a oricarui angajat este concedierea si, pe langa factorii aflati in afara puterii sale de control, precum situatia economica generala, performantele companiei sau strategia de crestere ori reducere a organizatiei in care activeaza, sunt si o serie de aspecte pe care le poate controla in mod direct, iar o gestionare deficitara a acestora poate avea efecte distructive asupra propriei cariere.
Printre obisnuintele auto-distructive pe care angajatii uita adesea sa le elimine la timp, inainte ca ele sa aiba un efect ireversibil asupra carierei lor, sunt urmatoarele:
A nu avea evidenta propriilor realizari. Daca firma in care lucrezi este nevoita sa faca restructurari de personal, principalul criteriu in filtrarea angajatilor va fi performantele lor. Daca nu ai o lista actualizata constant cu propriile performante pe care sa o pui in fata sefilor, pozitia ta va fi cu mult mai nesigura. In plus, tinerea unei evidente a realizarilor se poate dovedi o comoara de aur cand aplici pentru un nou job.
Lipsa initiativei in perfectionarea indemanarilor si abilitatilor. Mediul de afaceri se schimba de la an la an, iar angajatorul vrea sa vada ca obtine un profit maxim de pe urma angajatului. De aceea, adaptarea la noile realitati prin perfectionarea indemanarilor si cunostintelor ar trebui sa devina o obisnuinta.
Lipsa de rezultate. Afacerile rezista atata timp cat produc profit, iar o garantie a profitului este activitatea angajatilor. Cand acestia nu obtin nici un fel de rezultate, organizatia se va proteja prin eliminarea lor.
Lipsa legaturilor directe cu angajatii. Comunicarea prin e-mail este, cu siguranta, o modalitate rapida de transmitere a informatiei, insa folosirea ca singura modalitate de comunicare duce la depersonalizarea relatiilor. Intr-o situatie critica va fi foarte greu sa te bazezi pe ajutorul unui om cu care ai comunicat doar prin e-mail sau telefon.
Gandul ca esti de neinlocuit. Orice post poate fi acoperit de cel putin alti cativa zeci de oameni aflati in cautarea unei oportuniati de munca. Convingerea ca esti de neinlocuit duce la o reducere a implicarii in activitatea de zi cu zi.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice