Boc: Agentiile guvernamentale vor fi comasate, restructurate si unele desfiintate
Data publicarii: 02-03-2009 | EconomiePrimul-ministru Emil Boc a afirmat luni ca reducerea numarului de agentii si autoritati guvernamentale se impune pentru cresterea eficientei administratiei centrale si debirocratizarea acesteia.
Seful Executivului a spus ca reducerea numarului de agentii va fi rezultatul unui proces prin care unele dintre acestea vor fi desfiintate, altele comasate, iar unele restructurate. Boc a spus ca este necesara o discutie in Guvern, astfel incat fiecare ministru sa-si precizeze pozitia fata de acest proces. "Vom vedea unde agentiile se pot desfiinta, unde se pot comasa si unde se pot restructura. Deocamdata, nu va pot da nici un numar referitor la agentiile care urmeaza sa dispara pentru ca asemenea lucru nu se poate face pe picior. Vom vedea in Guvern", a declarat Boc.
El a sustinut ca procesul de descentralizare, pe care intentioneaza sa-l implementeze Guvernul, va face inutila o parte din agentiile care functioneaza actualmente in subordinea ministerelor. "Agentiile trebuie sa serveasca un interes public, nu sa fie instrumente birocratice in care sa te duce cu cate sapte hartii", a explicat premierul.
Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat luni, dupa sedinta coalitiei, ca liderii coalitiei au stabilit sa ceara ministerelor sa reduca numarul de agentii si companii nationale.
Flutur a spus ca liderii PSD si PDL au discutat despre elaborarea unui strategii si a unui calendar de reducere a numarului de agentii, companii si societati nationale. Vicepresedintele PDL a declarat ca aceste reorganizari sunt necesare atat pentru reducerea personalului, cat si pentru ca acestea sa devina mai eficiente.
Gheorghe Flutur a precizat ca ministrul Economiei, Adriean Videanu, le-a spus ca "are o anumita viziune in acest sens" si ca va prezenta un plan de reorganizare a companiilor din subordine, dar ca solicitarea este adresata tuturor ministrilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani