Barbati intretinuti
Data publicarii: 27-02-2009 | LifestyleMulte femei ajung in posturi de conducere si din ce in ce mai multi barbati se trezesc in situatia de intretinuti. Reprezentantii sexului tare s-au impacat cu statutul si profita de avantaje. Sa fii barbat intretinut nu este chiar un lucru rau, recunosc cei care trec prin aceasta faza. Psihologii cred ca mentalitatile invechite au fost depasite.
Iulian D. are 35 de ani si lucreaza la o firma de IT. La prima vedere pare un om care a reusit in viata. Dar nu si in comparatie cu sotia sa.
Aceasta a reusit in mai putin de cinci ani sa ajunga in conducerea unei companii medii si sa castige de patru ori mai bine decat sotul sau. Au deja un copil si Iulian a fost cel care l-a crescut pana acum.
"Eu stau mai mult acasa", spune Iulian. "Asa am convenit cu sotia", se grabeste sa adauge. Banii le ajung. El munceste mai mult, ca sa nu zica lumea ca nu are ocupatie.
"Din afacerile mele imi ies cam 2.000 de lei lunar, dar nu ducem lipsa de bani", zambeste acesta. La inceput l-a deranjat statutul de "intretinut", dar acum a inceput sa-i placa.
"Ma simt ca in studentie. Am timp sa stau la calculator, sa dorm, sa ascult muzica, sa ies in parc cu copilul. Nu e usor nici sa te ocupi de casa si de copil", mai spune Iulian. Partenera sa are un program foarte complicat, asa ca tot el este si cel care gateste uneori. "Nu mereu, ca nu ma pricep. Mai si trisez cu mancare de la restaurant", recunoaste barbatul.
Cazul lui Iulian nu este unic. Specialistii in resurse umane spun ca din ce in ce mai multe femei reusesc sa se angajeze pe posturi bune, iar sotii nu tin mereu pasul cu ele. Se intampla cel mai des in cazul tinerilor.
Fetele isi incep cariera de pe bancile facultatii, in timp ce baietii prefera sa se distreze cat mai sunt in scoala. O alta explicatie pe care o dau specialistii in resurse umane este legata de profilul facultatii.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani