RBS Romania este de vanzare
Data publicarii: 27-02-2009 | Finante-BanciGrupul britanic Royal Bank of Scotland (RBS) va renunta la afacerile din grupa de 15 tari care include si Romania, fie prin a se retrage definitiv, fie prin vanzarea afacerilor, a spus, joi, directorul executiv al grupului, Stephen Hester.
"Trebuie sa ne concentram resursele in aceasta perioada. De aceea, in aceste tari va trebui fie sa ne retragem, fie sa gasim pe altcineva care sa se ocupe de implentarea unei alte strategii", a spus Stephen Hester in cadrul conferintei de presa pentru anuntarea rezultatelor grupului pe 2008.
RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta.
"In afara Irlandei, activitatea din restul Europei si al Orientului Mijlociu a fost satisfacatoare, cu toate ca pietele din Emiratele Arabe Unite, Romania si Kayakhstan au inregistrat o incetinire in 2008", se mai arata in raportul pe 2008 al RBS.
Times relata saptamana trecuta ca Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS), controlata de stat si cu activitati si in Romania, ar putea separa operatiunile in doua entitati, o "banca buna" si una "rea", ultima incluzand si afacerile de retail din estul Europei, ce ar urma sa fie vandute.
Prima grupa este cea a pietelor strategice pentru grupul britanic, care vor fi pastrate. A doua este grupa afacerilor care sunt pasibile "reorientarii", iar pentru a treia, care include si RBS Romania, banca din Marea Britanie "cerceteaza oportunitatile unui nou actionariat".
In afara de Romania, in grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina si Noua Zeelanda.
Grupul RBS a afisat joi pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.
Isarescu: Decizia de vanzare a RBS Romania nu reflecta ca banca nu ar fi una buna
Decizia Royal Bank of Scotland (RBS) de a vinde sucursala din Romania nu se refera la faptul ca banca nu ar fi una buna, aceasta urmand sa fie si pozitia directorului general al bancii, a spus, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Decizia nu are legatura numai cu Romania, ci cu mai multe sucursale. RBS Romania este una din cele mai solide banci, cu o profitabilitate buna si un grad de solvabilitate ridicat", a spus Isarescu, mentionand ca avea informatii dinainte ca sucursala din Romania ar putea fi vanduta.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani