Incetinirea economiei creste stresul si volumul de munca
Data publicarii: 25-02-2009 | HR/CariereVolumul de munca in companii a crescut ca urmare a crizei, au declarat 48% dintre angajatorii chestionati de institutia britanica Chartered Institute for Personnel and Development (CIPD) si compania de cercetare de piata KPMG, in cadrul ultimului studiu trimestrial. Un procentaj similar dintre acestia (46%) a mentionat ca nivelul de stres al angajatilor a crescut. Doua treimi dintre companiile britanice au fost nevoite sa isi reduca bugetul sau intentioneaza sa realizeze o redimensionare de buget.
Reducerile vizeaza cheltuielile cu transportul, beneficiile si posibilitatea de a lucra ore suplimentare. Trei sferturi dintre angajatorii privati au redus chetuielile legate de deplasarile in interes de serviciu, in timp ce doar 50% dintre cei din sistemul public au ales sa recurga la aceasta solutie. Doua treimi dintre angajatii din companii (66%) au fost nevoiti sa renunte la deplasarile in strainatate, fata de 38%, cati au fost in aceasta situatie in sistemul public. De asemenea, 62% utilizeaza tot mai des comunicarea prin intermediul teleconferintelor, iar 43% incurajeaza folosirea transportului in comun mai mult decat inainte de inceperea crizei.
Angajatii ramasi in cadrul companiilor ca urmare a disponibilizarilor realizate sunt, la randul lor, afectati, majoritatea specialistilor in resurse umane considerand ca actualul loc de munca nu este stabil. Totusi, nivelul de motivare a personalului pare sa nu se fi deteriorat, ceea ce ar putea indica un sentiment pronuntat de nesiguranta in ceea ce priveste serviciul sau o crestere a eforturilor manageriale de comunicare cu subordonatii. Majoritatea reprezentantilor companiilor au declarat, de altfel, ca, in prezent, comunica mult mai des cu angajatii decat inaintea declansarii crizei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani