Boc si-a angajat nepoata in Guvern
Data publicarii: 25-02-2009 | PoliticaMihaela Eugenia Boc a fost angajata la Palatul Victoria pe unul din locurile eliberate din Cancelaria premierului, noteaza Cotidianul. In evidentele Cancelariei primului- ministru apare numita Mihaela Eugenia Boc, care ocupa functia de consilier personal, potrivit declaratiei sale de avere. Locul anterior de munca al Mihaelei Boc a fost Primaria Cluj-Napoca, adica fostul loc de munca al actualului premier Emil Boc.
Intre cele doua persoane nu este doar o coincidenta de nume, Mihaela fiind nepoata premierului Boc - un bunic al Mihaelei si tatal lui Emil Boc sunt frati. Mihaela a terminat Facultatea de Litere a Universitatii ,,Babes Bolyai'' din Cluj. Coincidenta, aici preda si sotia premierului, tot la Facultatea de Litere.
Mihaela Eugenia a fost angajata in Departamentul de protocol al primariei, cam la doi ani dupe ce Emil Boc a devenit primar al Clujului.
Surse locale spun ca se ocupa de pregatirea conferintelor de presa ale premierului.
Executivul sustine, intr-o precizare, ca Mihaela Boc este doar consiliera a unui secretar de stat si ca este ruda doar de gradul cinci cu premierul. Iata continutul acesteia. "Doamna Mihaela Boc este angajata la Cabinetul secretarului de stat Stefania Ferencz, din Cancelaria Primului-ministru. Mihaela Boc nu este consilier personal al primului-ministru, asa cum gresit a aparut in mass-media (in declaratia de avere scrie negru pe alb "consilier personal" , orice numire a consilierilor personali, respectiv a consilierilor de stat ai Primului-ministru fiind publicata in Monitorul Oficial. Doamna Mihaela Boc este ruda de gradul V, in linie colaterala, a Sefului Executivului." Mihaela Boc nu a putut fi contactata pentru detalii. Ruda premierului a fost angajata intr-o institutie care se restructureaza.
Jumatate dintre angajatii Cancelariei premierului vor disparea din schema Guvernului, numarul salariatilor fiind redus de luna viitoare de la 304 la 167. In schimb, noul premier si-a adus de la Cluj 24 de colaboratori, multi dintre ei fiind fie fosti angajati ai primariei, fie colegi de la universitate.
In plus, pentru a le asigura acestora locuinte si transport la Cluj, premierul a avut grija sa suplimenteze alocarile bugetare in acest sens. Astfel, alocatiile pentru transportul la si de la locul de munca, precum si alocatiile pentru locuinte ale Cancelariei primului-ministru cresc cu 300-400% fata de 2008, potrivit Legii bugetului de stat.
Pentru transportul angajatilor, Cancelaria va cheltui cu 265.000 de lei mai mult fata de 2008, respectiv 350.000 de lei, in timp ce alocatia pentru locuinte va fi mai mare cu 124.000 de lei. Cheltuielile salariale in natura - in acest caz cele pentru locuinta de serviciu folosita de salariat si de familia sa - cresc si ele cu 210%, respectiv cu 271.000 de lei.
Premierul a stabilit clar ca bugetul pentru transportul angajatilor Cancelariei intre Bucuresti si localitatea de domiciliu sa fie la nivelul sumei de 84.640 de lei.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani