Cum ne ferim de furtul datelor de pe carduri
Data publicarii: 19-02-2009 | Finante-BanciAcoperirea tastaturii cu mana in momentul formarii codului PIN si verificarea autenticitatii fantei in care se introduce cardul bancar sunt numai doua dintre masurile pe care cetatenii trebuie sa le ia pentru a se proteja impotriva hotilor.
De asemenea, posesorii de carduri trebuie sa verifice daca pe tastatura originala a bancomatului nu a fost aplicata o tastatura falsa, care permite retinerea codului PIN introdus. "Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii sa traga usor de tastatura bancomatului. In cazul in care aceasta este falsa, se desprinde, un alt indiciu asupra falsitatii acesteia fiind aspectul tastei cu nr. 5. Daca este originala, tasta 5 prezinta o usoara denivelare, in timp ce pe tastatura falsa este perfect neteda. Totodata, oamenii trebuie sa traga usor de fanta in care se introduce cardul, pentru ca infractorii folosesc fante false in care introduc dispozitive de citire pentru a copia codul de pe banda magnetica a cardului", a declarat comisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei. Conform acestuia, hotii de carduri se folosesc de laptopuri pentru a stoca datele transmise de cititoarele de carduri.
Ulterior, ei aplica o banda magnetica cu configuratia numerica furata pe un card-clona, reusind astfel sa sustraga sume de bani din bancomate. Astfel au procedat si doi barbati care au fost prinsi, in noaptea de luni spre marti, de politistii Sectiei 21. Asupra celor doi au fost gasite sumele de 5.500 de lei, 1.130 de euro si 22 de carduri bancare - unele dintre acestea neinscriptionate cu datele bancii si avand lipite pe ele abtibilduri cu codul PIN. Oamenii legii au mai gasit si un stick de memorie, pe care cei doi au declarat ca se afla date de identificare ale unor conturi din Italia.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile