Salariile romanilor ar putea creste ca anul trecut

Data publicarii: 19-02-2009 | Economie

In pofida crizei economice, salariile angajatilor romani vor creste, anul acesta, cu circa 13%, potrivit unui studiu realizat de firma germana de recrutare Kienbaum. Nivelul estimat de specialisti, in urma unui sondaj efectuat in 78 de companii, se apropie de majorarile salariale de anul trecut, de 13,3%.

Potrivit Mariei Smid, coordonatoarea studiului, nu toate domeniile vor suferi din cauza crizei si nu toate posturile vor trece prin greutati, iar specialistii vor fi in continuare la mare cautare. Ea a declarat, ieri, ca mai este suficient loc pentru majorarea veniturilor angajatilor, in conditiile in care salariile managerilor din Romania sunt de aproximativ doua ori mai mici decat in Slovacia, Ungaria, Cehia si de aproape trei ori mai mici decat in Polonia sau in Rusia.

Reprezentantii Kienbaum au precizat ca tara noastra a devenit mai interesanta pentru investitorii din vestul Europei, nevoiti sa taie din costurile cu personalul. Ei se asteapta ca mai multe companii importante din Germania si Austria sa-si mute fabricile la noi.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: