BitDefender isi va mari echipa cu 5-10% in 2009
Data publicarii: 17-02-2009 | AfaceriProducatorul local de solutii de securitate informatica BitDefender are in plan, in acest an, marirea echipei cu 5-10%, a declarat presedintele companiei, Florin Talpes.
In prezent, BitDefender are o echipa de peste 500 de specialisti, majoritatea localizati in Europa si Statele Unite ale Americii. Compania detine sedii in Germania, Spania, Marea Britanie si SUA (Florida si California) si nu are in plan deschiderea unei noi filiale, ci consolidarea activitatii centrelor actuale, potrivit lui Florin Talpes. Presedintele BitDefender a adaugat ca in 2010 planurile pot fi diferite. In ceea ce priveste licentele BitDefender, cele mai mari vanzari se inregistreaza in Franta, urmata indeaproape de Germania si Statele Unite.
"Eventualele investitii se iau in calcul incepand din 2010, atat pe tehnologii din domeniul securitatii, cat si alte parteneriate. Investitiile principale pe care le vom face in Romania vor fi adresate canalului de distributie cu scop clar de a sustine eforturile facute de distribuitorii si partenerii certificati. Aceste investitii constau in campanii de marketing, strategii comune, planuri de comunicare si de advertising, promotii si concursuri, toate acestea avand scop cresterea profitului partenerilor, care este privit de noi ca o investitie, si nu ca un cost", a afirmat presedintele BitDefender.
Florin Talpes a declarat pentru NewsIn ca e posibil ca, per ansamblu, industria de IT si cea de software, desi se vor mentine in topul cresterilor fata de alte sectoare, sa isi reduca ritmul ascensiunii pana cand piata va deveni mai favorabila finantarii cresterilor mari. "Companiile luate ca entitati individuale, pot avea trasee foarte diferite fata de curentul general. Iar pe de alta parte, nu toate sectoarele vor scadea, unele e posibil sa aiba cresteri la fel de mari sau chiar mai mari decat pana acum. Estimarea noastra e ca securitatea face parte din acele nevoi "stricte". Pe de alta parte, ceea ce se intampla acum, criza profunda in domeniul financiar care accelereaza criza in economie si nu pe dos, este unic. Suntem abia in primii pasi ai unei furtuni globale de tip nou si nu avem o capacitate prea mare de predictie."
Presedintele BitDefender este de parere ca toata economia depinde de sectorul financiar, intrucat toate companiile lucreaza cu bani, ceea ce face ca orice schimbare majora in sectorul financiar sa aiba un impact asupra economiei si, implicit, asupra industriei software. "Ceea ce se intampla acum duce la incetinirea cresterilor. Industria IT si cea de software, in special, sunt cunoscute ca avand ritmuri de crestere mari. In general, ritmurile mari de crestere merg mana in mana cu nevoi de finantare. Ori astazi, finantarea a devenit scumpa, iar piata e foarte prudenta."
BitDefender este liderul pietei romanesti de solutii de securitate, cu o cota de peste 40% din piata locala. Pentru 2009, compania isi propune o crestere peste media pietei, care pentru domeniul securitatii datelor este estimata la 10%.
BitDefender, entitate juridica distincta din grupul Softwin, este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international, iar solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani