Romania - Pe harta mondiala a golfului
Data publicarii: 16-02-2009 | DiverseIn Romania exista, in momentul de fata, 5 terenuri de golf care se straduiesc sa satisfaca exigentele jucatorilor experimentati: unul la Clubul Diplomatic din Bucuresti (6 cupe), unul in Jud. Alba (9 gauri, 75 ha), unul la Breaza si unul in Recas (jud. Timis, 34 ha) si cel mai nou la Zurbaua, langa Bucuresti (6 gauri).
"Ca si in cazul terenurilor pentru agricultura, unul dintre motivele pentru care este foarte dificil pentru un investitor sa amenajeze un teren de golf in Romania este faramitarea terenurilor. In localitatile din apropierea Bucurestiului e foarte greu sa achizitionezi suprafete mari de teren perfect compactate, iar acolo unde s-a reusit o comasare, preturile au crescut pana au atins pragul inaccesibilului", explica reprezentantii companiei EuroMetropola.
In localitatile din apropierea celui mai nou teren de golf amenajat in Romania, "preturile terenurilor se situau in vara anului trecut, cand s-a si inaugurat clubul, intre 20-120 euro/mp (Zurbaua, Sabareni, Tartasesti), in conditiile in care pentru un teren realemente adresat profesionistilor, cu 18 gauri, e nevoie de 1.000 ha de teren. In ultimele 6 luni aceste preturi au mai scazut cu 20-25%", au mai adaugat consultantii EuroMetropola.
Estul Europei este deficitar la capitolul terenuri de golf profesionale, de aceea vecinii bulgari care ne-au devansat demult la capitolul turism, au vazut oportunitatile acestei industrii si s-au hotarat sa pozitioneze Bulgaria pe harta mondiala a golfului. Planul are in vedere extinderea sezonului estival de pe coasta Marii Negre de la 5 la 10 luni prin amenajarea mai multor terenuri pentru practicarea golfului profesionist. In present, Bulgaria detine doar 4 terenuri de golf profesionist, inca 2 fiind asteptate sa se finalizeze anul acesta.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani