Ce vor sa faca israelienii cu Casa Radio
Data publicarii: 16-02-2009 | AfaceriProiectul Dambovita Center va cuprinde un mare mall, trei blocuri de birouri inalte de 135 de metri, o fantana arteziana dansatoare, un hotel, un cazinou, un supermarket si o mare roata.
Lucrarile de constructie la proiectul Dambovita Center de pe platforma Casei Radio, proiect dezvoltat de grupul israelian Plaza Centers, vor fi finalizate pana in 2012, potrivit reprezentantilor companiei. Investitia in proiectul Dambovita Center se ridica la un miliard de euro.
Proiectul va cuprinde un mare mall, trei blocuri de birouri inalte de 135 de metri (de peste 40 de etaje fiecare), o fantana arteziana dansatoare cu jocuri de lumini, un hotel, un cazinou, un supermarket si o mare roata panoramica de 90 de metri cu ajutorul careia bucurestenii vor putea vedea orasul de sus. Suprafata construita va fi de peste 400.000 de metri patrati.
Se doreste ca o parte dintre aceste constructii sa devina embleme pentru Bucuresti, adica roata, fantanile si acoperisurile transparente din turnuri, spune dezvoltatorul. Proiectul Dambovita Center va crea 1.500-2.000 de locuri de munca pe perioada lucrarilor, iar dupa finalizarea acestuia vor exista 2.500 de locuri de munca pentru hotel, centrul de conferinte, mall, centrul de distractii. De asemenea vor fi create 5.000 de locuri de parcare.
In jur de 35% din suprafata terenului alocat proiectului reprezinta zona verde. In lungul raului Dambovita se vor dezvolta spatii verzi. O zona verde va exista si in dreptul punctelor de acces.
Proiectul Dambovita Center a fost avizat de Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CTUAT) din Primaria Capitalei la mijlocul lunii noiembrie 2008. Votul decisiv asupra proiectului il va da insa Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in saptamana 23-27 februarie.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani