Nica: Bancile dau dovada de indolenta, de-asta sunt jefuite
Data publicarii: 16-02-2009 | Finante-BanciPentru a justifica, intr-un fel sau altul, jaful de la Banca Transilvania, ministrul Internelor, Dan Nica, a precizat ca de vina pentru incidentul din Cluj este indolenta bancilor.
In opinia sa, bancile sunt vinovate pentru ca nu isi asigura paza cum ar trebui. in replica, directorul executiv al Bancii Transilvania a precizat faptul ca institutia pe care o conduce a aplicat toate recomandarile in privinta securitatii. El a subliniat ca firma care se ocupa de paza bancii era acreditata chiar de Politia Romana.
Ministrul Internelor, Dan Nica, a concluzionat ieri, intr-o videoconferinta, ca, de fapt, vinovata de jaful petrecut la Banca Transilvania de la Cluj, este chiar banca. "imi pare rau ca trebuie sa spun eu, ca ministru de Interne, insa este vorba de indolenta de care dau dovada bancile, este inadmisibil ca o banca sa fie mai usor de jefuit decat o toneta din piata", a afirmat Nica. Potrivit acestuia, s-a dispus sanctionarea societatilor care asigura paza acestor institutii, precizand ca acest tip de unitati trebuie sa ia masurile necesare pentru asigurarea pazei. Ministrul Internelor a atras atentia ca masurile de siguranta precare de la institutii sunt o invitatie pentru jafuri. Iar in cazul incidentului de la Banca Transilvania, Nica a apreciat ca nu este exclusa varianta existentei unei legaturi intre infractori si o persoana angajata a bancii, mentionand ca banii erau pe ghiseu, la vedere, la fel ca pe o taraba in piata, iar atacul s-a produs intr-un minut si sase secunde.
in replica la toate afirmatiile ministrului de Interne, Leontin Toderici, director executiv la Banca Transilvania, a declarat ca banca a aplicat si aplica toate recomandarile in privinta securitatii. Ba mai mult, acesta a precizat ca firma de paza este acreditata de Politie, institutie aflata sub obladuirea Ministerului de Interne. Iar cu privire la acuzatia ministrului de Interne conform careia banii erau la vedere, ca pe o taraba in piata, Toderici a explicat ca banii nu se aflau in zona de acces a tuturor clientilor. De asemenea, directorul a precizat ca se va verifica ipoteza conform careia ar fi existat complici in interiorul bancii. "Vom analiza, de asemenea, ce persoane ar fi putut colabora cu atacatorii, am verificat, de asemenea, daca au fost concedieri de la filiala din Manastur, dar nu au fost, dar facem verificari in continuare", a adaugat Toderici.
Mai citeste si:
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile