Starplex aloca 20 milioane de euro pentru sapte noi cinematografe in Romania
Data publicarii: 13-02-2009 | AfaceriGrupul italian Starplex, care a intrat pe piata locala prin deschiderea primul cimematograf in centrul comercial Iris Shopping Center din Capitala, in urma unei investiti de 4 milioane euro, a anuntat ca va aloca circa 20 milioane de euro pentru alte 7 noi cinematografe in Romania.
Cinematograful digital Starplex, situat in cadrul centrului comercial Iris Shopping Center din cartierul Titan, se intinde pe 8.500 mp si cuprinde 10 sali, gazduind pana la 2.000 de spectatori. Acesta reprezinta prima prezenta in Romania a companiei Starplex, grup italian ce si-a propus sa deschida, pana la sfarsitul anului 2010, alte 7 cinematografe in centre comerciale din Bucuresti si din tara.
Managerul general al Starplex, Tiziano Missaglia, a declarat, la lansare, ca mizeaza in primul an de activitate pe piata locala pe o cifra de afaceri de circa 3,5 milioane euro.
Grupul Starplex detine pe piata din Italia opt cinematografe care aduc anual un trafic de patru milioane de spectatori.
Cinematograful digital Starplex din Capitala face parte din cea de-a doua faza a proiectului Iris Shopping Center, inaugurat, joi, 12 februarie, in mod oficial de catre fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia. Prima faza a proiectului, deschisa in ultimul trimestru din 2006, cuprinde 37.650 mp, suprafata inchiriabila si a fost contractata de Auchan si o galerie comerciala.
DEGI a preluat centrul comercial Iris din cartierul Titan din Capitala, in urma unei tranzactii de 147 milioane de euro, de la grupul Avrig 35. Proiectul din Titan se desfasoara pe o suprafata de teren de aproximativ 10 hectare si cuprinde primul hipermarket Auchan de pe piata locala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati, precum si un centru comercial cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati. Intregul proiect este prevazut cu o suprafata construita de 60.000 mp.
Aceasta este cea de-a doua tranzactie pe care DEGI o incheie pe piata locala, dupa ce in 2007 a achizitionat, pentru 110 milioane de euro, cele trei imobile de birouri din portofoliul britanicilor de la Charlemagne Capital (Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava).
Fondul de investitii DEGI, una dintre cele mai importante companii germane de administrare a proprietatilor, detine mai multe dezvoltari imobiliare in Romania. DEGI a fost cumparat de Aberdeen Property Investors Holding care a devenit astfel unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata europeana, cu un portofoliu de aproximativ 20 de miliarde de euro si peste 600 de angajati in 12 state.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile