Autoritatea Nationala pentru Comunicatii va trece sub controlul Parlamentului
Data publicarii: 13-02-2009 | PoliticaAutoritatea Nationala pentru Comunicatii va trece sub controlul Parlamentului, a declarat, vineri, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, dupa intrevederea cu directorul general pentru societatea informationala si media din cadrul Comisiei Europene, Fabio Colasanti.
"In discutiile avute cu Fabio Colasanti am stabilit in proportie de 90% ca ANC va fi trecut sub controlul parlam (...) in doua saptamani vom avea documentele pe masa, acestea putand fi tranformate intro OG sau proiect de lege", a spus Gabriel Sandu.
El a mai precizat ca viitorul presedinte al ANC va fi numit de catre Parlament si nu de catre Guvern. Gabriel Sandu a mai adaugat ca se va intalni, marti, 17 februarie, la Praga cu comisarul european pentru telecomunicatii Viviane Reding, pentru a dezbate probleme legate de infrigement.
La randul sau, directorul general pentru societatea informationala si media din cadrul Comisiei Europene a spus, dupa intalnirea cu ministrul Sandu, ca Parlamentul si Guvernul Romaniei vor lua o decizie care sa respecte principiile europene, dar si pe cele nationale. "Pentru noi este important sa se respecte principiul independentei ANC si nu modul in care se face", a spus Fabio Colasanti.
Si presedintele ANC, Liviu Nistoran, s-a intalnit cu reprezentantul CE, iar cei doi oficiali au discutat subiecte de actualitate pentru piata de comunicatii electronice din Romania, precum masurile anuntate de ANC pentru reglementarea serviciilor de terminare la puncte mobile a apelurilor si implementarea serviciului universal.
ANC a transmis in luna ianuarie proiectele de decizii pentru reglementarea pietelor de broadcasting si de terminare la puncte mobile catre Comisia Europeana si autoritatile de reglementare din celelalte state membre. Acestea analizeaza in prezent proiectele respective si au la dispozitie o luna pentru a transmite eventuale observatii, dupa care Autoritatea va putea adopta deciziile.
Vizita oficialului european are loc in contextul recentei deschideri a procedurii de infringement impotriva statului roman cu privire la independenta autoritatii de reglementare.
Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si vegheaza la respectarea acestora.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice