Autoritatea Nationala pentru Comunicatii va trece sub controlul Parlamentului
Data publicarii: 13-02-2009 | PoliticaAutoritatea Nationala pentru Comunicatii va trece sub controlul Parlamentului, a declarat, vineri, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, dupa intrevederea cu directorul general pentru societatea informationala si media din cadrul Comisiei Europene, Fabio Colasanti.
"In discutiile avute cu Fabio Colasanti am stabilit in proportie de 90% ca ANC va fi trecut sub controlul parlam (...) in doua saptamani vom avea documentele pe masa, acestea putand fi tranformate intro OG sau proiect de lege", a spus Gabriel Sandu.
El a mai precizat ca viitorul presedinte al ANC va fi numit de catre Parlament si nu de catre Guvern. Gabriel Sandu a mai adaugat ca se va intalni, marti, 17 februarie, la Praga cu comisarul european pentru telecomunicatii Viviane Reding, pentru a dezbate probleme legate de infrigement.
La randul sau, directorul general pentru societatea informationala si media din cadrul Comisiei Europene a spus, dupa intalnirea cu ministrul Sandu, ca Parlamentul si Guvernul Romaniei vor lua o decizie care sa respecte principiile europene, dar si pe cele nationale. "Pentru noi este important sa se respecte principiul independentei ANC si nu modul in care se face", a spus Fabio Colasanti.
Si presedintele ANC, Liviu Nistoran, s-a intalnit cu reprezentantul CE, iar cei doi oficiali au discutat subiecte de actualitate pentru piata de comunicatii electronice din Romania, precum masurile anuntate de ANC pentru reglementarea serviciilor de terminare la puncte mobile a apelurilor si implementarea serviciului universal.
ANC a transmis in luna ianuarie proiectele de decizii pentru reglementarea pietelor de broadcasting si de terminare la puncte mobile catre Comisia Europeana si autoritatile de reglementare din celelalte state membre. Acestea analizeaza in prezent proiectele respective si au la dispozitie o luna pentru a transmite eventuale observatii, dupa care Autoritatea va putea adopta deciziile.
Vizita oficialului european are loc in contextul recentei deschideri a procedurii de infringement impotriva statului roman cu privire la independenta autoritatii de reglementare.
Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si vegheaza la respectarea acestora.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile